mathieu-le-roux-6_HqvY1E7NI-unsplash

Alt du skal vide, før du tager på fisketur

Dette indhold er sponsoreret

Hvis du overvejer at tage på fisketur, er det en god idé at forberede dig inden, du tager afsted. Du skal blandt andet overveje hvilken fiskestang, hvilket fiskegrej og madding, du skal have med. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt hvilket udstyr, du har med. Du kan finde lige netop det fiskeudstyr, som du mangler hos outdoorxperten

Det mest essentielle til din fisketur

For at få det mest optimale ud af din fisketur, er der nogle ting, som du bare skal have med. Fiskestangen er helt essentiel for få en god fisketur. Dernæst er det meget vigtigt, at have et fiskehjul med. Der findes forskellige fiskehjul, som egner sig bedst til hver sit formål. Der findes både et fastspolehjul og et multihjul. Fastspolehjulet er det mest almindelige. Det kaldes også for spinnehjulet, og egner sig godt til dig, som er nybegynder. Multihjulet er en smule mere avanceret. Det er kendt for sit karakteriske håndtag, som kan dreje hele spolen. Multihjulet egner sig særlig godt til kaste- og pirkefiskeri. Derudover er det vigtigt, at have line med. De mest almindelig liner er nylonlinen og fletlinen. Fletlinen er stærker end nylonlinen, den er derfor god til situationer, hvor der er stort vægtpres. Til sidst skal du huske endegrej. Det endegrej, du skal bruge afhænger af, hvad du fisker efter og hvilke forhold, du fisker under. Men det handler også om, hvad du selv foretrækker. 

Find den rigtige fiskestang til dit formål

Der findes et hav af forskellige fiskestænger, men du skal vælge en fiskestang, som passer til netop dit formål. Du kan vælge en spinnestang. Den kan bruges til alsidigt fiskeri, hvor du kan bruge blink, spinner, wobler, gennemløber og så videre som endegrej. Spinnestangen er beregnet til at kaste mindre agn ud på længere afstand. Når du har kastet agnet ud i vandet, skal du spinne det ind og kaste igen. Sådan fortsætter du indtil, der er bid. Hvis du vil på kystfiskeri, kan du med fordel køb en lidt tungere og længere fiskestang. Du kan købe en kyststang med en længde på mellem 8-10 fod og en kastevægt op til 30-40 gram. 

 

Den perfekte madding

Når du skal ud og fiske, er det vigtigt at have en god madding med. Den madding du vælger bør afhænge af hvilken slags fiskeri, du skal ud på. Skal du for eksempel fiske i en put and take sø, kan du bruge power bait. Power baiten er en slimet konsistens, som du kan købe i alle butikker, som handler med fiskeudstyr. Det fås i mange forskellige farver og smage. Du kan også bruge blink i put and take søen. Blinket kan anes i vandoverfladen, og kan nemt få en ørred til at bide på. Til kystfiskeri kan noget så klassisk som orm anvendes. Sandorm er ideelt, hvis du fisker efter fladfisk. Til kystfiskeri kan også bruge blink.

 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse