gennemloeber_setup_1

Eksperttip: Sådan rigger du en gennemløber rig til kysten

Vi har fået Gorm Andersen til at komme med sit bud på det perfekte gennemløbssetup til kysten – se gennemløber rigget her 

Flere har efterspurgt lidt om, hvordan man laver gennemløbs rig/setup. Her kommer version og hvilke setup, jeg fisker med.

Mine gennemløbere er rigget til med svivl fra Okuma i str 8 og 50-60 cm flourocarbon fra Trilene i 0.40 mm, og har monteret en Owner Mutu Light Circel str 1 (med skævt gab)  i en springring fra Owner i str 2-3 og en lille rund svejset ring i small, som er monteret til forfangslinen, på den måde har blinket eller wobleren god frigang og lidt af brækstangseffekten er fjernet.

Færdiglavede rigs
Jeg fisker typisk med færdiglavede rigs, da der kan være fisk til forskel ved hurtige skift kontra, at skulle op på land og skifte og binde nyt rig osv. I den kolde tid er det desuden dejligt med færdigelavede rigs og kolde fingre!. Jeg gør det også, fordi fiskene til tider ikke lige gider den farve eller gang agnen har, når de lige hurtigt er inde, og der har et hurtigt skift med de færdiglavede rigs har givet mig mange fisk.

Ophænger
Jeg laver mit forfang ca 50- 60 cm, så der er mulighed for ophængerflue, da den kan være yderst givende. Jeg bruger altid glideknude til mine ophængerfluer og skifter liner jævnligt på mine rigs, så linen ikke bliver mør og krogene ruster.

Knæk og bræk der ude!
Gorm Andersen

Del:
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Nyheder
træpillegrill
Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader
Fiske Klubben

Modtag produktnyheder, artikler, tilbud og rabatter direkte i indbakken.

Måske du har lyst til at læse