Meget tykke fjordørreder

Havde aftalt med Benny og Peter at vi skulle mødes ved Mariager Fjord lidt i 5, for at svinge lidt med fluestangen. Vi rigger grejet til og allerede i et af de første kast er der en lille havørred som tager min flue, den bliver genudsat.
Da vi kommer ud fra vigen, beslutter vi at går til modsatte ende af fiskepladsen pga. af vinden.
Da vi er kommet derover ser vi fisk som vender i overfladen, der er også hornfisk som pisker vandet til skum i deres leg.
Efter 10 minutters fiskeri, føler jeg at ikke kommer dybt nok ned, så jeg går ind og skifter flydeline ud med en intermediate line, og det skulle viser sig at være en god beslutning for allerede i andet kast tager en målsørred fluen og den giver en god fight inden den kan landes.
Vi fisker videre hen over pladsen, og vi ser flere gange fisk lave store hvirvler ude foran os.
Jeg siger til Benny at jeg sætter den flue på som han havde bundet og jeg fik inden vi gik ud og han gav store fangstgarantier på.
Jeg kaster ud over det muslingebanke som ud for mig, i første kast føler jeg at der er noget som slår til fluen, andet kast får jeg en musling på.
Så ser jeg en god hvirvel og kaster til den, lader flue hænge lidt i vandet og give et par hurtige træk i linen og lader fluen hænge igen og da jeg vil til at give fluen fart ind over banken, tager en fisk fluen meget hårdt og tager et godt udløb, nu kommer den op og vender i overfladen, kan se det er en rigtig god havbasse. Nu begynder den at svømme rundt om mig og jeg får travlt med at få linen kørt på hjulet, havørreden bliver ved med at trække line af hjulet hver gang jeg får den ind på 5 meter line. En vild fight den giver, men nu er kræfterne ved at være brugt og jeg kan roligt nette havørreden, fu.. en tyk basse, 59 cm og 2,985 kg. ja en vægtfaktor på ikke mindre end 1,45
Efter en fotosession, har Benny og Peter fået endnu mere fiskeiver efter min fangst, så de smutter ud igen.
Jeg sidder lige og nyder en sodavand og havørreden, inden jeg går ud igen, 5 minutter senere er der igen flex på klingen, og jeg får en havørred på 47 cm. og godt 1,5 kg. jeg kan godt se at Benny og Peter tænker nu stopper han sku snart, 4 gode ørreder og vi har ikke fanget noget.
Men en kanon dag for mig, godt med flex og en rigtig super havørred, så kan man vist ikke forlange mere.

Brian Thomsen

Del:
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Nyheder
Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader

google-earth-fiske-guide

Google Earth Fiskeri
Fiske Klubben

Modtag produktnyheder, artikler, tilbud og rabatter direkte i indbakken.

Måske du har lyst til at læse
havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

Fjordfiskeri

Spaniens Sortstribede Monstre

setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul