Ingredienser 4 personer:
Havtaskekæber:
8 havtaskekæber
1 stout øl
8 hakkede ramsløgsblade
Fint salt
1 bakke Smoke It All Nr. 1 Vadehav, Nr. 9 Gadekær eller Nr. 10 Ådal
4 burgerboller
1 bakke sprød salat
1 glas store kapers
2 rødløg
Ovn pommes frites:
1 pose bagekartofler
1 dl. eddike
Flagesalt
Olivenolie
Dressing:
1 bundt frisk dild
1 dl. 18 % creme fraiche
2 dl. youghurt eller A38
Salt
Ramsløgs Aioli:
2 dl. god mayonnaise, Heinz, Hellmanns, Økologisk
1 bakke friske ramsløg
Fremgangsmåde:
Ovn pommes frites:
Skræl kartoflerne som skæres i tykke pommes frites stænger.
Kog dem møre i rigeligt vand og eddiken. Undlad at tilsætte salt.
Når kartoflerne er kogt færdige dampes de af. Køl dem dernæst ned.
Vend dem i olie og bag dem sprøde i ovnen ved 180 grader i ca. 30 – 40 minutter eller indtil de har fået farve.
Drys dem med flagesalt inden servering.
Havtaskekæber:
Fjern hinden på havtaskekæberne, hvorefter de kommes i
Når kullene er klar, hældes de i den ene side af grillen. Placer en drypbakke i den modsatte side.
Fjern dernæst folien fra Smoke it All røgsmuldsbakken, som placeres direkte ovenpå kullene, og læg dernæst grillristen på.
Læg låget på grillen, og luk næsten for det øverste spjæld.
Når det efter ca. 2 minutter begynder, at ryge placeres hornfiskefileterne over drypbakken. Lad dem røge i 10 – 15 minutter.
Ved gasgrill placeres røgmuldsbakken over en tændt brænder, eller under risten direkte oven på en tændt brænder. Røgtiden er den samme, men det kan tage lidt længere tid for røgen at udvikle sig i en gasgrill.
Anretning:
Søren har kreeret denne skønne og nemme forårs frokost ret, hvor han både har brugt årstidens hornfisk og stenbiderrogn, sammen med små kartofler vendt i en syrlig olie eddikedressing.
Søren står til daglig for SmokeItAll.dk´s facebookprofil og blog Gourmetsmokers.dk.
Udover at beskæftige sig med opskrifter til f.eks. Smoke It All har Søren gennem de sidste 6 år haft sin egen madblog Gastromad.dk, og har skrevet opskrifterne til kogebogen Mad med Røg, som udkom den 8. maj 2015.