dsc_0670

150 små- og lystbåde med 400 lystfiskere indtager Onsevig Havn til DM i Fladfisk 2017

I den kommende weekend er der DM i Fladfisk for 8. gang fra den lille Onsevig Havn på Nordvestlolland. Det er et fantastisk skue, når startskuddet lyder – og bådene speeder op for at komme ud til de bedste pladser i Langelandsbæltet.

Det 8. DM i Fladfisk har base i den lille Onsevig Havn på Nordvestlolland. Stævnet, der forløber over to dage, går ud på at fange fladfiskearterne rødspætte, ising, skrubbe og pig/slethvar. Kun ganske få stævner tiltrækker deltagere fra så store dele af Danmark som DM i Fladfisk. Bådene er hjemhørende i lidt over 80 forskellige postnumre i hele Danmark – opgjort i postnumre og ikke havne, da langt hovedparten er både, der står på trailere. Og netop trailere vil især på fredag og på søndag kunne ses på landevejene til og fra Onsevig Havn, hvor ikke mindre end 400 ivrige lystfiskere skal dyste.

Der vil blive fisket fra tidlig morgen til sidst på eftermiddagen både lørdag den 9. september og søndag den 10. september. Fiskerne søger de bedste fiskepladser, som de finder fra det sydlige Langelandsbælt til nord for Storebæltsbroen samt en stor del af smålands-farvandet.

Starterne er et tilløbsstykke
Lørdag morgen kl. 08.15 og søndag morgen kl. 07.45 skydes dagens konkurrence i gang med et startskud. Starterne er blevet et stort tilløbsstykke med hundredvis af tilskuere, der oplever det prægtige skue, når startskuddet går og bådene gasser op for hurtigst muligt at komme ud til de bedste fiskepladser.

DM i Fladfisk er i konstant udvikling, og i år introduceres en kokkekonkurrence. Desuden har en agn leverandør udsat en præmie på 10.000 kr. til den, der fanger den største fisk med hans madding i munden. Et andet nyt tiltag er, at der rejses et stort telt på havnen til morgen- og aftensmad.

Ud over titlerne og medaljerne, konkurreres der også om sponsoreret præmier for langt over 100.000 kr. På land vil flere udstyrsleverandører udstille bl.a. motorer, elektronik og fiskeudstyr mv. Stævneleder Peter Dan Petersen udtrykker stor glæde for den flotte opbakning til stævnet, ”Det er dejligt, at vi igen i år kan tiltrække så mange deltagere. Vores største udfordring i tidligere år har været dårlige vejrforhold, men fiskerne kommer igen og igen – og nye kommer til. De har opbygget traditioner omkring dette fiskestævne, og det er vi arrangører hammerstolte af at kunne danne rammen om”

Pressetur i følgebåd
Pressen har mulighed for at komme ud i en følgebåd og bl.a. se de imponerende starter. Interesserede journalister og fotografer bedes i givet fald på forhånd kontakte stævnelederen:
Stævneleder
Peter Dan Petersen
Onsevig Havn
Tlf. 51510561
Mail: peterd.petersen@man.eu

Del:
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Nyheder
Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader

Fiske Klubben

Modtag produktnyheder, artikler, tilbud og rabatter direkte i indbakken.

Måske du har lyst til at læse