21,4 kgs laks fra Østersøen

21_4_kg_nils_trotsel_laks

Med ved denne kontrol var et kvindeligt dansk medlem af EU-parlamentet, og hun var meget flittig med at tage notater og regne og lægge sammen, for hvis der groft sagt kunne landes ca. 150 laks på en dag i blot en enkelt havn, skal der ikke meget hovedregning til, før politikerne begynder at udtænke mere eller mindre velovervejede forslag til, hvorledes trollingfiskeriet eventuelt skal reguleres. Vi skal nok ikke regne med, at lovgiverne tager hensyn til det faktiske antal af fiskedage, hvor vi kan være på vandet, eller alle de halvkedelige dage, hvor vi ikke fanger noget som helst.

Det er i øvrigt også i den tyske del af Østersøen, den største laks i skrivende stund er fanget. I midten af marts fiskede Nils Trötschel fra båden med navnet ”Keine Ahnung” og kunne efter en lang og dramatisk fight lande en flot laks på hele 21,4 kg. Det er i den forbindelse værd at tænke på, at samtlige 4-5 laks over 20 kg, der blev fanget i Østersøen sidste sæson, også kom på de tyske trollingbåde. Det giver måske et lille fingerpeg om, hvor kræfterne skal sættes ind, og hvor brændstoffet skal bruges!

Årsagen til det gode fiskeri i den sydvestlige del af Østersøen er en kombination af flere faktorer, der ser ud til at gå op i en højere enhed. Laksene foretrækker det varmere vand i forhold til det kolde vand længere oppe i Den Botniske Bugt, hvor der flere steder stadig ligger is. Der er pt. masser af store sild, der er på vej ind for at gyde i de lavvandede områder inde bag Rügen, og endelig er der bare så mange laks i hele Østersøen lige pt.

Læs mere om det aktuelle trollingfiskeri i det nye nummer af Fiske Avisen, som netop nu er udkommet og ligger i landets grejforhandlere, bladkiosker eller køb den her på siden.

Del:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Nyheder
Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader

google-earth-fiske-guide

Google Earth Fiskeri

træpillegrill
Fiske Klubben

Modtag produktnyheder, artikler, tilbud og rabatter direkte i indbakken.

Måske du har lyst til at læse

havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

Fjordfiskeri

Spaniens Sortstribede Monstre

setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul