donaulaks_gudenaaen

25,8 kilos laks fra Gudenåen

Natten til søndag der blev skrevet lystfiskerhistorie i Danmark, da der blev fanget en laks på hele 25,8 kg i Gudenåen og ikke alene størrelsen var bemærkelsesværdig, laksen har nemlig vist sig at være en donau laks!

Polske Lirpa Rans var taget på natfiskeri efter en blank forårslaks i Gudenåen og fik drømmehugget omkring kl. 4.00 natten til søndag. Lirpa var straks klar over, at det ikke var nogen lille fisk, der havde hugget hans reje, da første udløb var på over 70 meter og nær gjorde hans spinnehjul rødglødende. En heftig og intens fight fulgte i de næste 30 minutter, før en udmattet lystfisker endelig kunne nette dette store flodmonster. 

I første omgang troede Lirpa Rans, at det var en store regnbueørred, da fisken ikke var blank som de almindelig laks han før han fanget i Gudenåen, han tog derfor kontakt til Fiske Avisen og redaktionen lod straks spørgsmålet gå videre til fiskeekspert Carl Henriksen, som efter kort betænkningstid kunne artsbestemme fisken til en Donau laks! 

Hvordan donaulaksen er endt i et nordligt fiskevand er umiddelbart en gåde, men flere anonyme kilder, som Fiske Avisen har været i kontakt med, peger på havdambruget Katholm, som muligvis har eksperimenteret med opdræt af den store fisk. 

Det er ikke første gang, at danske fiskevande får besøg af nye arter, sidste år var det pukkellaks, der i flere tilfælde blev fanget af danske lystfiskere. Fiske Avisen følger op på sagen!

Skulle andre have haft “mystiske hug” i Gudenåen eller andre store vandløb, så hører vi meget gerne om det her på Fiske Avisen – skriv til info@fiskeavisen.dk. 

Red. Den skarpe læser har nok allerede bemærket datoen for nyheden, men for en god ordens skyld skal vi nævne, at ovenstående historie var årets aprilsnar på Fiske Avisen!

 

Del:
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Nyheder
træpillegrill
Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader

google-earth-fiske-guide

Google Earth Fiskeri
Fiske Klubben

Modtag produktnyheder, artikler, tilbud og rabatter direkte i indbakken.

Måske du har lyst til at læse
havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

Fjordfiskeri

Spaniens Sortstribede Monstre

setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul