sportsfiskerietshus

3 mio. kr. til Sportsfiskeriets Hus i Vingsted

Danmarks Sportsfiskerforbund opfører nyt domicil i Vingsted nær Vejle. Men det bliver ikke et sportsforbundshus som nogen andre. Det bliver et aktivt sted for både sportsfiskere og andre brugere af det naturskønne område omkring huset. Lokale og Anlægsfonden støtter aktivitetsdelen af huset med 3 mio. kr.

Idéen virker så oplagt, at det kan undre, at det ikke er tænkt før. Et sportsforbundshus bør selvfølgelig invitere til netop den aktivitet, som husets medarbejdere skal administrere. Derfor bliver selve den administrative del, hvor der holdes styr på medlemmer og klubber, kun på 160 m². Den største del af huset på 345 m² bliver indrettet til sportsfiskernes udfoldelser med plads til tekøkken, mødelokale og loungeområde. På en storskærm i huset bliver via et signal fra et undervandskamera muligt at følge med i livet under vandet i den nærliggende å.

Huset hviler på to søjler og tre høje, hvilket skaber særlige uderum på de tre høje, som der er adgang til fra husets første sal.

De to dele af Sportsfiskeriets Hus bliver brudt af en lysskakt, der trækker dagslys ind i bygningen og ned på en stor terrasse, hvor der opstår et overdækket uderum. Terrassen strækker sig videre uden for huset mod en å. Her bliver der opstillet faste borde med adgang til postevand, røgovne og et udekøkken, så fisk kan renses og tilberedes på stedet.

Der kommer endnu et overdækket uderum på området omkring huset. Her bliver der plads til et fleksibelt aktivitets- og værkstedsrum og et depot, hvor der kan opbevares fiskegrej. Der bliver også et toilet, der altid er tilgængeligt for husets og områdets aktive brugere.

Man kan nemlig meget mere end at fiske i området omkring Sportsfiskeriets Hus i Vingsted nær Vejle. Ved åen kan man snorkle eller lægge til ved kajakpladsen og overnatte i shelters, som er opført i forbindelse med Vejle Kommunes naturstisystem, så vandrere også kan udnytte stedets muligheder.

I alt koster projektet 12 mio. kr. at opføre. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 3 mio. kr. Projektet er tegnet af arkitekterne fra CEBRA.

Ole Wisler, kommunikationschef, Danmarks Sportsfiskerforbund, siger om projektet:

"Det bliver helt unikt med Sportsfiskeriets Hus i Danmark. Nu kan vi endelig tilbyde et stort, fælles aktivitetscenter omkring sportsfiskeriet – både inde og ude – for alle landets sports- og lystfiskere. For første gang nogensinde. Og det vil blive en suveræn markering af Danmarks Sportsfiskerforbunds 75-årsjubilæum i 2013, når huset kan indvies. Det har været yderst konstruktivt at samarbejde med Lokale og Anlægsfonden, der er ikke kun støttet med kolde kontanter, men også har leveret god rådgivning omkring byggeri og brugerinddragelse i hele processen. Det har gjort vores nye hus utroligt anvendeligt for alle fiskeinteresserede, som vi glæder os til at få på besøg i det nye Sportsfiskeriets Hus."

Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden, siger om projektet:

"Mere end 600.000 danskere tager på fisketur mindst en gang om året. Derfor er det oplagt for Fonden at gå med ind i udviklingen af bygninger, der er målrettet en af danskernes helt store fritidsfornøjelser. Sportsfiskeriets Hus bliver det første eksempel på dette, men er samtidig et rigtigt 3 i 1-projekt hvor flere funktioner kobles sammen. Det bliver et sportsforbunds domicil, der også kan bruges aktivt af medlemmer og selvorganiserede sportsfiskere – og samtidig være et samlingssted for alle de aktive naturbrugere som fx kajakroere og vandrere i det flotte område omkring Vingsted."

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse