chrome_on_chrome

Anmeldelse: Chrome on Chrome

Steelheads eller chromes, som de ofte benævnes, er i de senere år blevet eftertragtet bytte for totalt gale fluefiskere. Vestkysten af USA og Canada er stedet, hvis man vil opleve det store eventyr. PEDRO drog af sted en tidlig februar morgen for at fiske vinter-steelheads på Olympia halvøen i staten Washington. Et af formålene var at teste Scierras seksdelte tohåndsstænger med betegnelsen Chrome.


Olympia halvøen
Der findes mindst 10 gode steelheadfloder på Olympia halvøen, men de mest kendte er Bogachiel, Sol Duc, Calawah og Hoh River. De har mere eller mindre opgang året rundt af den anadrome, det vil sige havvandrende form for regnbueørreder, som kaldes steelheads. Der er både de vilde steelheads, der er reproduceret naturligt og såkaldte hatchery steelheads, der er produceret på klækkeri og udsat som yngel.

Der er også stillehavslaks i floderne. Om foråret chinook, om sommeren sockeye og tidligt efterår coholaks.

Bogachiel har sit udspring i Bogachiel-højderne, gennemløber bjergområder i Olympia-nationalparken, inden den løber sammen med Sol Doc River og danner Quillayrute River. Den er 80 km lang, og navnet er indiansk for ”mudret vand”, da floden tager farve ved kraftige regnskyl i området. En stor del af Bogachiels løb er gennem smuk naturpark med den ene fantastiske fiskepool efter den anden.

Chrome on Chrome
Man skal selvfølgelig udnytte en hver lejlighed, der bydes. Så en stangtest var lige sagen til en uges steelheadfiskeri. Scierra’s Chrome stænger i 13 fod havde allerede fået prædikatet ”fremragende” til laksefiskeri, så nu skulle det være interessant at se, hvordan de klarede Skagit-liner og store vinter-steelhead fluer.

Læs hele PEDROs anmeldelse i Fiske Avisens marts-udgave, der kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller i abonnnement her på siden.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse