find forsikring
juletraer

Beskytter fiskeæg i Susåen i Næstved

Næstved Kommune har som del af et forsøg for at beskytte aborre- og heltæg smidt 25 juletræer ud på bunden af Susåen i Næstved. 

Hvis lystfiskere på Sjælland gerne vil have en helt på krogen, er Susåen det eneste sted, de kan gøre det. Ved at smide juletræer på bunden af åen håber Næstved Kommune, at en større bestand vil trække endnu flere lystfiskere til Næstved. Det skriver Sjællandske. 

Juletræerne bliver sejlet ud i bundter af fem og bliver lagt på bunden af Susåen ved hjælp af cementlodder. Meningen er, at træerne skal fungere som vugger for aborre- og heltæggene. Begge fiskearter foretrækker nemlig at gyde på grene frit i vandet, da æg på bunden af søen går i stykker. 

Forsøget er et samarbejde mellem Ørredfonden og Næstved Kommune. Til forsøget havde kommunen efterspurgt 140 træer, men fik langt mere end det efterspurgte. 

– Vi har fået over 500 juletræer, så det må siges at være en stor succes, siger en glad Palle P. Myssen, biolog i Næstved Kommune.
For at undgå at lystfiskere får et juletræ på krogen, vil der ligge bøjer i overfladen som markerer, hvor juletræerne ligger. 

Med et øget antal af rovfiskene aborrer og helte, vil antallet af uønskede fiskearter mindskes, ligesom vandet i Susåen vil blive mere klart. 

Palle P. Myssen mener, at kommunen bør fortsætte forsøget de næste par år, da resultatet af forsøget først der kan ses, da der forhåbentligt kommer flere aborrer og helte på krogen. 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse