find forsikring
allan_pedersen_flynder_tromso

Dagbog fra Tromsø – 1

Allan Pedersen fra Vejle er i Tromsø og fiske og vil opdatere Fiske Avisens læsere om fiskeriet deroppe.


Efter en køretur på 35 timer og 6 timers søvn, var 8 håbefulde lystfiskere klar til at stævne ud i det nordnordske hav, der er et slaraffenland for helleflynderlystne lystfiskere.

2 både satte kursen i nordlig retning fra vores base der ligger 60 km nordvest for Tromsø, nærmere betegnet Hansnes.

Koldingbåden ville prøve nogle toppe/grunde lidt øst for mundingen af det sund vi holder til i, mens undertegnede sejlede Vejlebåden mod nogle torsketoppe, så debutanterne kunne få lidt føling med det uvante grej og fiskerigdommen i området.

Vi røg dog kun i småtorsk og sej på omring de 3-4 pund, men det var 2x Preben nu fuldt tilfredse med, da de aldrig havde oplevet at knap kunne sænke grejet ned før der var flex på klingen.

Nu er jeg normalt ikke glad for at være lyseslukker, men når vejret var så pragtfuldt, så skulle der udforskes nogle flynderplateauer, jeg havde udset mig hjemmefra, men ak og ve, efter 20 minutters sejlads og fremme på første plads var strømmen løjet af, så har man ikke oddsene med sig, da fiskeriet er meget dødt, når vandet står stille.

Så er dørgning en mulighed, for at affiske render og toppe, så det blev sat i værk, og snart lå 4 shads i kølvandet på båden og vi sejlede med ca. 3 knop, og søreme om ikke der snart var bud efter undertegnedes 270 grams rødgrå shad, og efter en lidt tam fight lå der snart en 7-8 kilos flynder og poserede for fotografen, men det lykkedes mig da af få rystet den af med lidt amatøragtige bevægelser, så den svømmer stadig rundt i området.

Vi havde enkelte andre tilbud, men der var ikke den store bideaktivet, fra de store fladfisk.

Sidste træk hvor der skulle prøves med sej som agnfisk, sænkede Eskild dog Shadden ned og fik efter 3 forsøg fat i noget tungt og levende, og efter en noget tam fight kunne undertegnede gaffe en flot 18 kilos flynder i silende regnvejr, der også betød vi afbrød fiskeriet, da himmel og hav snart var i et.

Status på dag 1 var dog tilfredstillende, selv om Koldingfolket ikke fisk flynder, men derimod lidt rødfisk og de sædvanlige brosmer, som havet i Norge er proppet med.

Allan Pedersen

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse