find forsikring
lasse-karlsson-danmarksmester-fluekast-2014

Danmarksmester giver opvisning i Skarrild

Lasse Karlsson, der har over 20 års erfaring i at undervise i fluekast og fluefiskeri, og har undervist kloden rundt, siger:

– Mantraet er, at det skal være sjovt at fluefiske, og helst myte-frit, så der skæres igennem og koncentreres om det væsentlige, det at få fluen hen, hvor chancen for fisk er tilstede.  Og helst uden det skal være en kamp.

Lasse Karlsson er på forkant med den nyeste viden, og hurtig til at sætte det ind i sin undervisning, så tingene læres hurtigst muligt.

Lasse har som den første dansker, bestået International Federation of Fly Fishers’s  tre instruktør certifikater: Casting Instructor, Master Casting Instructor og Two Handed Casting Instructor. Samtidig var Lasse Karlsson den første udenfor Nordamerika, der blev valgt ind i IFFF’s kastebestyrelse, hvor han er med til at udvikle prøverne og uddanne nye instruktører. Ligeledes er han den eneste dansker der har bestået AAPGAI’s Master Casting Instructor certificering.

Lasse er i øjeblikket fire-dobbelt danmarksmester i fluekast med enhåndsstang, og har en række sejre i ind- og udenlandske konkurrencer og topplaceringer med i bagagen.

På Auktion Laksefisk på Skjern Å Lystfiskerfestival har du i øvrigt chancen for at vinde et tre timers tohånds skagit-kastekursus med Lasse Karlsson – med alt om skagit-kasting. Kurset har en værdi af 1500 kr og er skænket af BalticFlyFisher.

Splitcanestænger på festival
Bo Hermansen, der i flere årtier har bygget splitcane-stænger, vil på Skjern Å Lystfiskerfestival udstille nogle af sine stænger, stangmaterialer og fortæller interesserede om det gamle håndværk bygning af splitcanestænger er. Bo beretter:

– Jeg har fisket i mere end 40 år, har bundet fluer i næste lige så mange år. Fluestangen har altid haft en magisk tiltrækning på mig. Både for mit fluebinding og mit stangbygning har det altid været vigtigt, at de kan bruges til praktisk fiskeri. Det betyder, at mine stænger er under konstant udvikling og altid tilegnet praktisk fiskeri.

Det er med glæde, at jeg kommer til festivalen, hvor I kan se mine håndbyggede splitcane-stænger. I snart 25 år har jeg bygget splitcane-stænger helt fra bunden af. Stængernes auktioner har jeg udviklet på i mere end 20 år, og har forsøgt at gøre dem både lettere og hurtigere i auktionen. Alt på nær topøjet er håndfremstillet og materialerne er udvalgt med omhu. Det er blevet til langt over 200 stænger samt et utal af reparationer af folks gamle stænger, og der har altid været tid til, at vise andre tilrette i ”faget”.

Har du lyst til at se hvordan en moderne splitcane-stang ser ud, har du spørgsmål om reparationer eller er bare nysgerrig, så kig forbi vores lille hule, hvor du vil kunne se bambusrøret, som er grundlaget for splitcane-stangen.

Jeg vil glæde mig til nogle dejlige dage i hyggelige omgivelser og håber, at alle får en rigtig dejlig oplevelse.

Auktion Laksefisk
På Skjern Å Lystfiskerfestival vil der blive afholdt en auktion over sponsorerede gaver. Auktionen har fået navnet Auktion Laksefisk. Overskuddet fra auktionen vil ubeskåret gå til ophjælpning af Skjern Åens oprindelige stamme af vilde havørreder – avlsarbejde og etablering af gydepladser i de øvre åløb. Mange virksomheder og private har allerede doneret en række fine gaver til auktionen, de kan ses her på hjemmesiden, hvor der også er mulighed for at forhåndsbyde på auktionsemnerne. Har nogen lyst til at bidrage med en sponsorgave, så skriv til pr@lf26.dk

Blandt auktionsemnerne er fiskestænger, fiskerejser, lakseskole, kastekursus, maleri, fluer og meget andet.

Følg med i hvad der sker på Skjern Å Lystfiskerfestival på www.lystfiskerfestival.dk og glæd dig til en spændende og oplevelsesrig fiskeweekend d. 24 og 25 ved Skjern Å i Skarrild.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse