lakspaa2haandsstang

Dansk laks med 2-hånds fluestang – hvad skal der til?

Det er ikke længere sjældent, at man hører sætningen om, at Dinesens rekordlaks fra Skjern Å står for fald, hvilket ellers tidligere var noget, der blot blev rystet på hovedet af. Ganske enkelt fordi en laks på blot 10 kg gennem en lang årrække var noget nær en sensation, og i hvert fald en stor nok nyhed til at havne på forsiden af stort set hvert eneste lystfiskermagasin.
Forholdene har unægtelig ændret sig, og en stor del af de danske lystfiskere har om ikke sadlet om, så i hvert fald udvidet sæsonen med et forårsfiskeri i europæisk topklasse efter de store nystegne forårslaks. Fangster af laks i 10 kilos klassen er blevet om ikke hverdagsfangster, så i hvert fald noget vi oplever stort set hver eneste uge, når det rigtigt kører i de store åer!
Det er faktisk kommet dertil, at de europæiske lystfiskere ikke blot gør holdt på vej mod Sverige eller Norge, men har de store jyske åer som destination. Samtidig oplever vi nu, at de nordiske lystfiskerbrødre har vendt blikket mod det danske lavland. Fiskeriet er i forårs- og forsommerperioden simpelthen både bedre og billigere, end hvad der ellers er tilgængeligt for menigmand.
Varde Å, Ribe Å, Storåen, Skjern Å og Gudenåen er pludselig blevet navne, der nikkes anerkendende til, hvis talen falder på laks blandt de europæiske sports- og lystfiskere.
Hvem havde for blot 5 år siden forestillet sig, at vi skulle opleve biler med tyske, norske og svenske nummerplader på parkeringspladserne langs åerne ikke bare til premierefiskeri, men langt ind i sommeren? Til og med lystfiskere, som begejstres og glædes over, hvad der er blevet genskabt af fangstmuligheder. Ganske enkelt et paradis tilgængeligt for enhver – selv uden at lommerne skal tømmes for at valuta for at købe adgang til mere eller mindre tvivlsomt fiskevand.
Læs meget mere i Fiske Avisen.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse