find forsikring
img_4889-1024x746

Ekspedition Ebro 2016

Rio Ebro tur retur. Oplev fiskeriet fra denne fascinerende flod, hvor Henrik Larsen giver dig et indblik i de mange fiskemuligheder og arter.

Flybilleterne blev købt allerede tilbage i januar og lige siden da, har nedtællingen til turen foregået med den største spænding. Rigtig mange sportsfiskere valfarter hvert år til netop Rio Ebro, for at få indfriet deres vildeste fiskedrømme. Rio Ebro er nemlig et spektakulært flodsystem, der formentlig huser europas største bestand af maller, der flere steder er fanget i helt op til 2,6 meters længde! Læg her til masser af store karper, sandarter og ikke mindst muligheden for at fiske efter sortstribede bass!

Sidste mandag skulle vi så endeligt afsted. Fiskefeberen var i tiltagende, men den blev ikke ligefrem lettere at håndtere, da jeg sammen med Claus og Kristoffer landede fire timer forsinket i Barcelona, og måtte konstatere at vores udlejningsbil var lejet ud til anden side pga. vores forsinkede fly. Efter nogen søgen i lufthavnen lykkedes det dog at finde et andet bureau, der kunne mønstre en bil, og så kunne vi endelig begive os ud på den sidste del af rejsen til vores første destination – Fishing Lodge Matarrana, en engelskejet camp i en sideforgrening til selve hovedfloden.

Tirsdag startede vi dagen ud med indkøb af proviant, masser af drikkevand og ikke mindst et besøg i en Mequinenzas velassorterede grejforretninger, der virkelig byder på et godt udvalg af udrustning til særlig malle- og karpefiskeri. Om eftermiddagen blev det så endelig tid til at kigge nærmere på floden og fiskeriet for første gang. I en veludrustet styrepultsbåd fra Tracker med 70 heste på hækken, gik det raskt omkring for at lede efter spots til bass og overnatningspladser til mallerne.


Klargøring af grej i Fishing Lodge Mataranna campens lækre guidebåd, som vi fik lov at råde over.

Flere steder spottede vi de flotte sortstribede bass i det klare vand, men præcis som de lokale havde forudsagt det, så ville de blive en svær opgave, da de både er sky og samtidigt har set nærmest alt moderne endegrej. Et par aborrer lod sig dog overliste og pludselig fik jeg selv et solidt hug i et kast op lang en sivø. Fisken fightede hårdt på den lette udrustning og jeg tror vi alle blev lidt overraskede, da fisken bekendte kulør og at det var lykkedes at tæmme turens første malle på den spinkle Vertias 2.0 klinge!


Glæden var til at få øje på og der var rigtig god stemning i båden da den lille “killing” fik lov at svømme tilbage.

Området blev naturligvis gennemfisket i håbet om, at flere “misser” skulle have lyst til at hugge, men det blev dog kun til flere af de velnærede aborrer, inden vi igen satte kursen mod campen og et solidt måltid aftensmad. Dagens rekognosceringtur havde dog også givet inspiration til par pladser, der kunne fiskes med pellets efter mallerne, så bevæbnet med de helt tunge skyts, fik vi sat lejr for aftenen og fodret et par spots op. Den udsete plads var en lille tange, hvor vi kunne få dækket en masse vand af på forskellige dybder med vores seks tilladte stænger.

Et godt stykke ud på natten måtte vi dog vige for trætheden og pakke sammen, idet vi ikke havde fået bedchairs med. Et par forsigtigte hug uden fast kontakt var det eneste, der vidnede om, at der trods alt var liv ude på bunden af floden.

Læs hele beretningen på http://www.eu.purefishing.com/blogs/dk/henrik-larsen/2016/08/09/ekspedition-ebro-2016/

 

Del:
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Nyheder
Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader

træpillegrill
Fiske Klubben

Modtag produktnyheder, artikler, tilbud og rabatter direkte i indbakken.

Måske du har lyst til at læse