2010_04_15_laks2

Familie med laksetække

Lige nu og de næste par uger er laksefiskeriet efter store, blanke forårslaks formentlig bedre her i Danmark end noget andet sted i verden.

Alligevel kan det godt betale sig at have et gammelt vestjysk råd i baghovedet: ”Hvis du vil fange en forårslaks, så regn med at der skal slides et par gummistøvler op for hver fisk.”

Helt så lang tid skulle der ikke gå, da Michael Ejstrup Nielsen havde sat sig for at teste sit nye Viva V7 LTX hjul. Michael er med et flot udtryk ”tredje generations åfisker” og både han og flere andre familiemedlemmer har et godt greb om de danske laks. I sidste uge var Michaels onkel Niels Ejstrup Sørensen, som til dagligt bor på Færøerne, på besøg hos Michaels anden onkel Flemming. De drog på laksefiskeri ¬– begge med succes! Flemming landede en flot blanklaks på 7,2 kg og Niels kunne bryste sig af en forårslaks på 8,2 kg.

Inspireret af onklernes fangster tog Michael til Storåen. Han fiskede nær et gammelt stemmeværk, da en laks tog spinneren og straks søgte mod de forræderiske pæle i åen. Kampen bød på al den spænding, akrobatik og action der er behov for, når bremsen på et hjul for alvor skal testes. Flere gange var linen og fisken gået rundt om pælene ved stemmeværket, men til sidst lykkedes det for Michael at få den presset laksen fri af forhindringerne. Med hjælp fra fiskekammeraten Tim blev skønheden landet – en perfekt proportioneret forårslaks på 89 cm og 8,35 kg.
 

Del:
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Nyheder
Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader

google-earth-fiske-guide

Google Earth Fiskeri

træpillegrill
Fiske Klubben

Modtag produktnyheder, artikler, tilbud og rabatter direkte i indbakken.

Måske du har lyst til at læse
havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

Fjordfiskeri

Spaniens Sortstribede Monstre

setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul