troel_angler_tayler_sommerkarpe

Fishcare: Fotografering og håndtering i sommervarmen

Skal du og og fiske her i sommervarmen, så giver Troels Angler Taylor her et par gode tips til, hvordan du bedst og mest sikkert håndterer din fisk, så du undgår at skade den.

Sommeren er over os, og hedebølgen en realitet.

Husk at passe ekstra godt på fiskene i denne periode med lav vandstand, varmt vand (iltfattigt) og svage vinde.

Det vil sige:
Undgå helst fuldstændig sackning af fisk og lange fotosessions.

HVIS man føler, man SKAL have dagsbilleder af sin karpe, så undgå natfiskeri eller som minimum sack fisken på dybt og køligt, altså mere iltholdigt vand.. Selvom karper sjældent dør i sacken, kan de have taget skade som senere kan vise sig fatal.

HUSK at en unhookingmat, som har ligget i solen midt på dagen kan blive over 70 grader varm, og den forbliver varm i flere minutter efter den er skyllet!

NB! Fisken kan have brug for ekstra lang og skånsom genudsætning, hvor man bør holde ved fiskens halerod, og langsomt føre den frem og tilbage i vandet, så fisken kan komme sig en smule ovenpå en hård fight, og få tilført frisk vand til gællerne!

Denne tekst er mest ment som safety-guide til nybegynderne, som måske ikke har så meget erfaring i håndtering af fisk endnu.

Har du interesse i fishcare eller ønsker at blive klogere omkring hvordan du bedst passer på dine specimenfisk, så er du velkommen til at deltage i fishcaregruppen på facebook – ansøg via linket HER!

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse