fiskeferie_for_alle_moen

Fiskeferie for alle på Møn

Er der noget mere naturligt end at kombinere ferie og fiskeri? For mange lystfiskere er det en tilbagevendende begivenhed, og for nogle er det kuriøse og fjerntliggende rejsemål, der drager. Men man behøver ikke tage udenfor landets grænser for at opleve storslået natur og fantastisk fiskeri. Nederst i Danmark finder vi den lille perle Møn, som har alt, hvad en lystfisker kan ønske sig.


Mest monumentalt og kendt af stort set alle danskere er Møns Klint, der majestætisk hæver sig 128 meter lodret over havets overflade. Den er alene en tur til Møn værd. At der tilmed findes et rigtig godt fiskeri efter havørred, hvor gennemsnitsstørrelsen er omkring 2 kilo, er den detalje, der gør det perfekt set fra lystfiskerens øjne.

Fiskeriet efter havørred findes hele vejen rundt om Møn, og variationen i pladserne er stor. Her er sandstrande med badekar, kyststrækninger med skov helt ned til kysten og forrevne kyststrækninger overdrysset med store sten både på land og under vandet. Og så er der selvfølgelig klinten, hvor det er let at lade sig overvælde af naturens magt og skønhed, og måske fundere over sin egen plads i den universelle orden.

Det er altid dejligt at fange en havørred, men for mit eget vedkommende er der ikke meget, der slår en havørred, fanget i disse omgivelser.

Læs hele Carsten Skøtts artikel om i Fiske Avisens oktober-udgave, der kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller i abonnement her på siden.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse