find forsikring
trollingmasterbornholm

Fiskerikontrollens status på Trolling Master Bornholm

Fiskeridirektoratets opgave og formål var at være synlige over for deltagerne i konkurrencen både til lands og til vands, bl.a. for at se om de rekreative fiskeregler for trollingfiskeri rundt om Bornholm blev overholdt. Desuden blev det kontrolleret, om deltagerne var i besiddelse af gyldigt fisketegn, hvilket selvfølgelig er et krav for at kunne fiske og i øvrigt også et krav for deltagelse i konkurrencen (dog kontrollerer arrangøren kun vinderne). I alt 237 store og små trollingbåde var tilmeldt konkurrencen i Tejn Havn på Bornholm.

Ved Fiskeridirektoratets stand stod to fiskerikontrollører før starten til konkurrencen gik den 21. april. Her blev 64 lystfiskeres fisketegn kontrolleret. De havde alle gyldigt fisketegn. Der skulle foretages stikprøvekontroller og der skulle være styr på, om fisketegn var indbetalt, før fiskeriet gik i gang. Derudover blev der stillet mange spørgsmål, og
generelt var der mange positive tilkendegivelser, om at Fiskeridirektoratet var til stede. Desuden var der en del debatter angående fritids-lyst-erhvervsfiskeri. Folk kunne starte med en negativ indstilling til regler og love omkring fiskeri, men gik derfra med et svar på ”hvordan det i virkeligheden egentlig hænger sammen”.

Der blev delt meget materiale ud og specielt folderen om rekreativt fiskeri vakte interesse.

Fiskeridirektoratet havde på forhånd fået deltagerlisten med de tilmeldte skippere på bådene. Her blev i alt 237 kontrolleret administrativt og så godt som alle havde indbetalt fisketegn. Dem, der ikke var at finde i systemet, var især de svenske deltagere. Det var på forhånd aftalt, at der på Tejn havn blev solgt fisketegn gældende for 1 uge, og her købte udlændingene dem, så de også var klar ved konkurrencens begyndelse.

Kontrol på vandet skete i gummibåd, hvorfra det kontrolleredes om trollingbådene overholdt fiskeriforbuddet med downrigger inden for 1 sømil fra land. Samtidig blev der foretaget andre rekreative kontroller. Direktøren for ’TV2 Bornholm’ Jan Jørgensen var dommer og havde i forbindelse med Trolling Masters fået adgang til Fiskeridirektoratets fisketegnssystem på sin mobiltelefon. Det blev inden præmieoverrækkelsen anvendt til at kontrollere, om konkurrencens vindere havde indbetalt gyldigt fisketegn.
Selve afslutningen med præmieoverrækkelse tiltrak utrolig mange mennesker til Tejn Havn.

Det ville sandsynligvis have været muligt at kontrollere flere deltagere for fisketegn, hvis Fiskeridirektoratet havde startet kontrollen dagen før konkurrencen, hvor de fleste ankommer og har god tid. Så ville der også have været endnu bedre tid til at svare på alle spørgsmål.

Del:
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Nyheder
Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader

google-earth-fiske-guide

Google Earth Fiskeri

træpillegrill
Fiske Klubben

Modtag produktnyheder, artikler, tilbud og rabatter direkte i indbakken.

Måske du har lyst til at læse
havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

Fjordfiskeri

Spaniens Sortstribede Monstre

setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul