find forsikring
westbank_hm424

Fiskeskipper: Selvfølgelig fisker vi ikke målrettet efter tun

De forholdsvis mange bifangster af tunfisk den seneste måned har fået nettet til at koge, og mange til at konspirere om erhvervsfiskerne fisker målrettet efter tunfisk. 

Fiske Avisen har talt med skipper Henrik Christensen fra rejetrawleren Westbank HM 424, der senest fisk en tun i trawlet og havde den med hjem som bifangt og han kan klart afvise, at deres fangst af tun var tilsigtet. 

– Vi fisker på ingen måde målrettet efter tunfisk og det er en ren tilfældighed, at tunen har forvildet sig i vores net. Vi fisker med 4 mil i timen og tunen kan vel svømme 70 km i timen, så det er rent uheld for den, at den svømmede ind i vores net, og ikke fandt ud igen, fortæller skipperen. 

Der spekuleres også kraftigt i, om prisen for tunfisk ikke kan friste erhvervsfiskerne over evne, også det afviser Henrik Christensen.. 

– Vi fisker efter rejer, og på seneste tur havde vi 3,4 tons rejer med hjem. Noteringen hedder 147,91 SEK på fiskeauktionen i Göteborg, så kan man jo selv regne efter, hvad der kan betale sig, slutter skipper. 

Tunfisken gik for 116 kr. kiloet og havde dermed en værdi på godt 25.000. De 3,4 tons rejer havde omregnet til danske kroner en værdi på små 400.000 kroner, omregnet fra dagens kurs. 

Del:
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Nyheder
træpillegrill
Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader

Fiske Klubben

Modtag produktnyheder, artikler, tilbud og rabatter direkte i indbakken.

Måske du har lyst til at læse