Fladfisketid

jorgen_trendholm_skrubbe

Mens skipper Carsten Nielsen sejlede ud af havnen, meddelte han, at vi kunne imødese tre kvarters sejlads til Tårbæk Rev, og det passede.
De første træk startede på kun fire meter vand ud for Eremitageslottet, men den kraftige vestenvind førte os hurtigt ud på dybere vand, og det blev vanskeligt at holde bund med 100 gram. Drevet gav enkelte rødspætter, et par skrubber og pænt med isinger i god størrelse.

I løbet af formiddagen foretog skipper flere af disse drev, som efterhånden blev foretaget nordligere hver gang. Et forsøg på dybere vand længere ude resulterede blot i, at forfangene skøjtede hen over bunden, så den sidste halve time forsøgte vi lige uden for Rungsted Havn. Her var der god gang i fiskeriet, hvor hovedvægten lå på skrubber. For lige at få en forsmag på det danske efterårsvejr blev vi begavet med en voldsom regnbyge, inden vi sejlede i havn.

For mit vedkommende blev det til ni blandede fladfisk – ising, rødspætte og skrubbe – men nogle af lystfiskerne ved den bagbords ræling fangede flere.
Ormeforbruget var 100 stk. børsteorm a kr. 2,50/stk. – fordelt på to mand. Havde der været mere gang i de flade, havde 100 orm pr. mand været tilpas!

Gad vide, om det er de accelererende priser på børsteorm, der lægger en dæmper på fladfisketurene?

Sidste nyt!
Den 7. oktober tjekkede jeg op med skipperen, hvorledes fladfiskeriet var forløbet senere. Det kunne han ikke oplyse om, idet han ikke havde haft disse ture siden sidst. Til gengæld nævnte han svingende fiskeri på Disken, hvor lystfiskerne på Arresø lørdag den 1.10. nærmest havde høvlet mellemstore rødspætter op, mens fiskeriet i dag ikke var noget at prale af. Tillige kunne skipperen glæde sig over de seneste tre ugers fiskeri efter sild, torsk og makreller – et fiskeri, der desværre lige nu var "blæst i stykker".

Del:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Nyheder
træpillegrill
Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader

google-earth-fiske-guide

Google Earth Fiskeri
Fiske Klubben

Modtag produktnyheder, artikler, tilbud og rabatter direkte i indbakken.

Måske du har lyst til at læse

havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

Fjordfiskeri

Spaniens Sortstribede Monstre

setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul