find forsikring
allan_nielsen_havkarusse

Flot microrekord til Allan Nielsen

De danske havne og moler gemmer på et væld af spændende arter, som kan byde på et interessant, spændende og til tider udfordrende fiskeri, hvis fokus blot rettes på det. 

Det gjorde Allan Nielsen, som de fleste kender som en særdeles dygtig og aldsidig fisker, og med sin polestang lykkedes det ham faktisk at slå danmarksrekorden i havkarusse (dog endnu ikke godkendt, red.) med lidt målrettet fiskeri efter denne lille spændende art. 

Allan beretter selv om turen her, og giver masser af tips til det spændende fiskeri:

Under årets sommerferie i det dejlige Vestjylland, hvor vi blandt andet gik ture ved flere små og store havne, og som lystfisker går man jo også og kigger ned i vandet for at spotte nogle fisk, og det kunne vi da også men hvilke arter kunne vi ikke helt tyde.

Så efter hjemkomsten til Fyns land, gik jeg et par dage og gruplede og jeg kunne simpelthen ikke få de små bæster ud af hovedet, og nu er jeg medefisker med stort M, så derfor planlagde mig og kæresten en tur til vores smukke Lillebælt, for at se om det ferske medefiskeri kunne overføres til det salte også. Stangen i dag var en 3 meter polestang, med hovedline på ø 0,16 mm, et forfang på ø 0,12 mm, et 0,8 grams flåd, og til sidst en 16`er spadekrog, og agnen var kompostorm, hvor jeg løsfodrede jævnligt med små klippede orm, som skulle gi et duftspor ned gennem vandet.

Fiskeriet var ret svært i det krystal klare vand, for havkarusserne stod til tider bare og gloede på min agn, indtil man dirrede lidt i stangen eller rykkede flådet langsomt til siden, så faldt huggene også promte til tider uden de store betænkligheder, fandt dog en god rytme i fiskeriet, men måtte flere gange fjerne agnen fra fisk, da jeg ville have de lidt større eksemplare, og lidt fedt at kunne side og sortere i størrelserne, men pludselig dukker der en lidt større fisk ud inde fra planterne, den virker lettere forvirret, og trak sig dog tilbage til sin hule igen, ca. 15 minutter senere dukker den dog op igen og skubber lidt til de andre fisk, for derefter at tage min orm (Weee) for kunne se med det samme at den var væsentlig større end de andre i spanden bag mig.

Vi fik havkarussen målt til nøjagtigt 18 cm rent og taget lidt billeder, hvis det nu skulle vise sig at være ny dansk micro-record for denne art, vi talte fiskene i spanden sammen til samlet 31 havkarusser + 1 sort kutling, som blev genudsat igen med et tak for denne gang.

Altid sjovt at prøve noget nyt, tilmed med 2 nye arter til bogen, slutter Allan Nielsen.

Følg Allans fiskeri på hans blog her: http://www.allans-medeside.dk/

Video med havkarussen på hele 18cm:
https://fiskeavisen.dk/video/allan-nielsen-havkarusse-paa-18-cm-ny-dansk-rekord

Video med havkarusser på polestang:
https://fiskeavisen.dk/video/medefiskeri-efter-havkarusser
Knæk & bræk derude !!

Den aktuelle danske rekord for havkarusse er på 16,2 cm, fanget af Kasper Strube ved Djursland, den 8. juni 2015. Allan Nielsens havkarusse er tilmeldt som ny danmarksrekord, men endnu ikke godkendt af rekordudvalget. 

Del:
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Nyheder
Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader

google-earth-fiske-guide

Google Earth Fiskeri

Fiske Klubben

Modtag produktnyheder, artikler, tilbud og rabatter direkte i indbakken.

Måske du har lyst til at læse
havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

Fjordfiskeri

Spaniens Sortstribede Monstre

setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul