find forsikring
mads_milling_fluetorsk_5_8_kg

Fluefanget rekordtorsk på 5,9 kg

Søndag den 2. marts var Mads Milling fra Tommerup på Fyn en tur på kysten for at teste den nye UV Pattegris – det blev til en usædvanlig fisk på fluen!


Min fiskemakker og jeg købte 3 stk. hver, og kørte derefter mod Østfyn for og finde de store blanke havørreder. Vores destination var Kajbjerg, hvor min makker kendte et sted, vi kunne holde.

Velankommet til holdepladsen blev der trukket i waders og stængerne fundet frem. Vi begge er ihærdige fluefiskere, så selvfølgelig skulle de nye UV pat’svin prøves, og så gik det mod en pynt, hvor min makker havde fanget en 1,5 kg regnbue ved ugen før.

Jeg selv startede lidt før pynten, og min makker længere rundt.
Jeg vadede i vand til lårene, og så en en stor finne bryde vandet 10-15 meter fra mig (vi har fisket 1 times tid på det tidspunkt), så  jeg kaster min flue ud foran fisken, ingenting sker, kaster igen, og igen, samtidig med, at fisken kommer direkte mod mig stille og roligt!
Til sidst er den ikke mindre en 1,5 – 2 meter foran mig, jeg kaster igen, og da går det op for mig det nok ikke er en stor havørred, har den netop slugt fluen.

Min klasse 5, Scott s4s stang bliver derefter flexet helt i bund, og stille og roligt bevæger jeg mig mod land, der ca 20-25 meter ind. Fisken svømmer stille og roligt med, men så slår den pludselig med hovedet og vender rundt, et lille udløb, og så har den sat sig fast på bunden, (jeg troede min stang ville knække der), men til sidst gav den sig og kom helt med ind til land. Som billedet jeg har sendt med, så taler resten for sig selv.

Det var en stor torsk på knap 6 kg. Vægten sagde 5.8-5.9 kg. Det er både det skøreste og mest sindsyge jeg har oplevet, og nok noget jeg ikke oplever nogensinde i mit liv igen.

Min makker fik desuden en spejl blank havørred på 43 cm.

Der er ikke registreret nogen fluefangede torsk på danske fiskerekorder, så der er rent faktisk tale om en ny danmarksrekord, hvis fisken bliver godkendt.

Del:
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Nyheder
Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader

google-earth-fiske-guide

Google Earth Fiskeri
Fiske Klubben

Modtag produktnyheder, artikler, tilbud og rabatter direkte i indbakken.

Måske du har lyst til at læse
havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

Fjordfiskeri

Spaniens Sortstribede Monstre

setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul