find forsikring
soeren_johansen_fjord_fjord

Fra Fjord til Fjord

Navnet angiver den geografiske begrænsning for konkurrencen, som er fra Mariager Fjord i nord og til Vejle Fjord i syd, samt Samsø, Tunø, Endelave og Hjarnø. Området får denne beskrivelse i en smuk brochure om begivenheden.

”Du fisker på en af Danmarks smukkeste og mest varierede kyststrækninger, som hver dag året rundt henrykker mange lystfiskere med sin enestående natur og sit fantastiske fiskeri. Konkurrencen arrangeres af Østjyllands største grejbutik ”Grejbiksen” i Trige nord for Århus. Ved start kunne Ronnie Knappe fortælle, at der var ca. 300 lystfiskere, der havde meldt sig til at konkurrere om de mange flotte præmier til en samlet værdi af ca. 135.000kr. med et rejsegavekort GetAway Tours på 30.000 kr. som toppen af kransekagen.

Til gengæld er prisen på deltagerbeviset også på toppen med 300 kr, men det kan også anvendes hele weekenden fra fredag kl. 12 til søndag kl. 12.
Fiske avisens udsendte fulgte konkurrencen på alle dagene og havde på forhånd aftalt kontakt med en række fiskere, som gennem konkurrence – deltagelsen samtidig er med til at tegne et aktuelt billede af kystfiskeriet i Østjylland.

Fredag 23. april
Den første vi kontakter er Bjarne Nielsen – en meget aktiv kystfisker fra Århus. Han har i indeværende år – i det der ellers karakteriseres som en dårlig sæson ialt haft mere end 50 ørreder på land.. ”Det er skide koldt” er den første bemærkning vi fik over mobilen. Og det var det – temperaturen var ikke høj, og vinden var frisk – heldigvis fra vest, hvilket så til gengæld giver de bedste fiskemuligheder fra de østjyske kyster.

Han havde sammen med kolleger fiskeklubben fra COOP- Danmark i Århus valgt As hoved syd for Horsens Fjord som startsted for fiskeriet. Et herligt sted, som kræver ½ time med det lange ben foran, inden stangen svinges. ”Ingen fisk til mig endnu” kunne han melde kl.18 – lidt urimeligt mente han, eftersom han to dage i forvejen ved Alrø havde haft 4 ørreder på land med den største på 45 cm. Til gengæld havde en COOP -kammerat Søren Johansen gjort det godt med 4 ørreder fisket med bombardo og en pink reje. Den største på 60 cm og 2,4 kg. Så han øjner nok en præmiemulighed. På fangsttidspunktet rakte det til en 2. plads – men konkurrencen var jo ny endnu.

Jan Grimsted fortæller, at han er på vej til Fuglsø, efter at have brugt eftermiddagen på den åbne havkyst ved Glatved, hvor fiskenes gennemsnitsstørrelsen normalt er større end i fjorde og vige. Men de skal jo fanges, og det var ikke sket, så nu skulle området ved Dragsmur og Fuglsø prøves. Motivationen havde fået et pift, efter at en kammerat Erik Nielsen havde kunnet glæde sig over en fluefanget fisk på 55cm. Området havde tiltrukket mange fiskere, en overgang var der ca. 10 biler på en af de mest brugte P-pladser.

Mark Thomsen Havde fisket ved Norsminde om eftermiddagen, og stod nu kl. 20 syd for Århus ved Moesgaard. Han havde haft kontakt til hornfisk, som er i gang med invasionen – det kolde vand til trods. En kammerat havde haft en følger, men ellers ingen meldinger om laksefisk.
Lørdag var strategien henlagt til Randers Fjord i båd – nej, det må man ikke i konkurrencen – jo, det er ok som landgangsfartøj på svært tilgængelige pladser.

Michael Malling havde også fisket omkring Dragsmur ved Helgenæs, og set små ørreder og hornfisk, men ikke fanget noget. Nu kl. 20 stod han ved Vosnæsgård for at bruge et par timer her, inden kursen blev sat mod Havknuden ved Katholm, hvor stangen skulle svinges fra tidlig morgen efter en frisk overnatning i bilen

Fra den nordlige del af konkurrenceområdet har vi haft kontakt til Mark Sievers, som havde brugt dagen ved Mariager Fjord, og haft ikke mindre end 9 ørreder på land. Men ingen af dem var desværre i en størrelse der gjorde dem egnet til at deltage i en konkurrence. Alle fisk var taget på et Hansen fight-blink

Fiske Avisen følger kontaktpersonerne gennem konkurrencen, og føjer evt. nye til. Er du interesseret i at få din beretning med så kontakt.
Poul Jeppesen 86 999669 (læg evt. besked, så kontaktes du)

Fiske- og naturoplevelsen er selvfølgelig det største element ved konkurrencen, men også samværet med de andre deltagere, beundringen af egne og andres fangster, samt spændingen omkring præmieuddelingen. Og alt det er der rig mulighed for i teltet foran Grejbiksen, hvor der hver konkurrence – dag er indvejning og socialt liv – fredag og lørdag helt til kl. 23.

Fredag aften kl.19 var undertegnede et smut forbi. Ingen biler på P-pladsen, men lidt munter lyd kom der dog fra teltet, som kun rummede Grejbiks – folk der hyggede sig – der fiskes jo endnu, var forklaringen på mangel på fiskere. Nogen havde været der i dagens løb – smukt sølvtøj lå på is – Paradeboxen rummede vel 6-7 fine fisk med de største på 2,29 kg fanget af Claus Mogensen og Torben Wittorff på 2,26 kg.

Inden lukketid kl. 23 ankom der et par fine fisk, der rykkede hierarkiet.
Lars Spring med 65 cm og 3,27 kg fra Horsens Fjord, lagde sig på 2. pladsen, mens Henrik Mølgaard med 62 cm og 3,35 kg flot sølvtøj bekræftede, at de åbne kyster kan levere varen, når det er størrelse det handler om.

Søndag kl.12 gøres regnskabet op med præmieuddeling, lodtrækning, amerikansk lotteri o.a . Det kan blive en spændende dag, også med erfaringsudveksling og socialt samvær.

 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse