find forsikring
sildefestival2010

Gode udsigter for Sildefestivalen til trods for en hård vinter

Modsat andre fiskearter har den hårde vinter på ingen måde haft indflydelse på sildens vanlige vandring til Ringkøbing Fjord for at gyde. Lystfiskere har gennem de sidste 14 dage i døgndrift stået ved slusen i Hvide Sande og hevet store mængder af sild i land.

Weekendens forårsvarme lover, ifølge Fritz Kott indehaver af lystfiskerbutikken Kott Fritid i Hvide Sande, for særlige gunstige vilkår for den traditionsrige Sildefestival der løber af stablen den 23.-25. april i Hvide Sande. For ifølge Fritz Kott bider silden lettere på krogen når vandet er varmere.

Lørdag den 24. april er dagen hvor Sildefestivalens fire lystfiskekonkurrencer, tre for voksne og en for børn, afholdes. Konkurrencerne går ud på at fange flest sild på tid.

Tyske Peter Malinowski er den mest vindende i Sildefestivalens 15 årige historie. Otte gange har han vundet konkurrencen, og han er samtidig rekordindehaver af den største mængde fangede sild i forbindelse med Sildefestivalen. Rekorden er fra 1999 og lyder på 313 stk. eller 29,8 kilo fangede sild på en times konkurrence.

Mellem 200-300 lystfiskere fra ind- og udland deltager årligt når der afholdes Sildefestival i Hvide Sande. Størstedelen fra Tyskland hvor Sildefestivalen har mediebevågenhed der omregnet til annonceværdi beløber sig til en lille kvart million ifølge beregninger fra VisitDenmarks markedskontor i Hamburg.

For yderligere oplysninger kontakt Fritz Kott mobil 40 18 14 85
Læs mere på: www.sildefestival.dk

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse