waterworks_lamson_center_axis

Grejnyt: Radikalt nyt design fra Lamson

Få nyheder var mere nytænkende end det nye Waterworks Lamson Center Axis fluehjul, som netop er blevet præsenteret på IFTDs ”On The Water” event i USA. 

–    Vi introducerer nu Center Axis på markedet, fortalte Ryan Harrison, der er President for Waterworks Lamson til Angling International ved On The Water eventen.
 
Idéen bag Center Axis hjulet er på trods af den nylige lancering, faktisk mere end 20 år gammel, da Lamson var en del af Sage Manufacturing, men dengang døde projektet, da man ikke kunne ramme de forventninger, som man have til designet. 

Idéen blev dog taget op igen og samtidig forbedret signifikant på en række punkter:
–    Styrken ved dette design kan kort koges ned til hjulets placering i forhold til stangens centerakse, fortæller Ryand Harrison og fortsætter:

–    Tidligere har stangdesignere ikke taget fluehjulet med i den ligningen, men fakta er, at hjulet har omtrent den dobbelte vægt at stangen, og er dermed stort element i hele fluekastet.

–    Der er to nøgleelementer i Center Axis designet. For det første har vi lavet hjulet så let, som overhovedet muligt. For det andet har vi placeret hjulet så tæt på stangens center akse i forhold til det traditionelle design, hvor hjulet sidder under.

–    Resultatet er et radikalt nyt design og setup, der eliminerer en stor del af hjulets vægtstangseffekt og dermed skaber en mere præcis fornemmelse af, hvad der egentlig sker med stangen. 

Det nye hjul er sikkert monteret med en O-ring lås og et par små paler, der passer ind i stangens håndtag. Systemet findes pt. i en #5, senere på året kommer der #4, #6 og et #8.   
 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse