find forsikring
matzen_gedder_rugen

I Matzens fodspor: Storgedder fra Rügen

Rügen er et super godt sted at prøve kræfter med kastefiskeri efter gedder. Det var derfor på tide, at mine kunder også fik mulighed for at opleve det sindssygt spændende fiskeri og de fantastiske oplevelser, som Rügen har at byde på.


Allerede på en tur i november fortalte Robert, der er en af guiderne på Rügen, at de sidste år havde ekstraordinært godt fiskeri i september måned. Endda med masser af store fisk i bådene.

I september sker der ikke så meget med geddefiskeriet herhjemme, så derfor var det en fed mulighed for at få kickstartet geddesæsonen, inden geddefiskeriet herhjemme for alvor går i gang.

Jeg besluttede, at det var en chance værd at tage og bookede overnatning og 6 både med tilhørende guide allerede tilbage i november måned sidste år. Grunden til, at vi vælger at bruge guider her, er, fordi Rügen er et meget stort brakvandsområde, og gedderne kan gemme sig mange forskellige steder. Alene vil man skulle bruge dagevis på at finde gedderne. Guiderne fra Bodden og Anglen har specialiseret sig i præcis denne slags fiskeri og har 300 guidedage om året. Guiderne på de mange både, der hver dag er ude på vandet, snakker sammen, og det er uvurderligt, da de derfor ved, hvor fiskene opholder sig.

Vi tog derfor 15 mand samt testfiskerne fra Savage Gear, Henrik Lund og Christian Møller, af sted her i september. Vi ankom til Schaprode sidst på aftenen, hvor vi hurtigt blev indkvarteret. Vi brugte aftenen på at få pakket ud og rigget til, så vi var klar til næste morgen. Alle fik hilst på hinanden og humøret var højt.

Morgenen startede kl. 06, hvor vi spiste morgenmad og fik smurt madpakker til resten af dagen. Vi mødtes på havnen, hvor jeg gav informationer omkring de næste dages fiskeri og fik fordelt holdet på de 6 både med tilhørende guider. Herefter var der afgang, og forventningerne var tårnhøje. Specielt fordi fiskeriet ugen før have været exceptionelt godt.

Læs hele Mikkel Matzens artikel om storgedderne ved Rügen i Fiske Avisens oktober-udgave, der kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller i abonnement her på siden.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse