find forsikring
frank_sjoegreen_graeskarpe_jaroslawski

Jaroslawki – kæmpekarper 6 timer fra Danmark

Christoffer kendte nemlig et karpevand i Polen, hvor det var nemmere at fange 10+ karper end fisk under 10 kilo. Det lød spændende! At vandet så bare ligger 1 times kørsel inde i Polen gjorde, at turen fra Danmark kunne gøres på bare 7 timer. Christoffer har fisket i vandet mange gange før og har både haft 0-ture og vilde ture med over 10 karper over 10 kilo! Søen skulle holde fisk op til over 30 kilo!

Vandet hedder Jaroslawki, og på hjemmesiden www.jaroslawki.pl kan man se mere om vandet og mulighederne. For at komme dertil køres over den danske grænse, over Kielerkanalen og herefter ad motorvej til Polen med byen Szczecin som rettesnor. Derfra er der kun 10-15 minutters kørsel til byen Jaroslawki, hvor søen ligger.

Vejene i såvel det gamle Østtyskland som i Polen er ikke blevet sønderligt bedre efter murens fald. Nogle steder er der ny asfalt, men andre steder er der kilometervis af gamle betonveje, som er ved at flå nyrerne ud af kroppen, og alt, hvad der ikke sidder godt fast på bilen, skal nok falde af.

Priserne for fiskeri er ganske lave. Det koster blot 40 zlotys (ca. kr. 70,-) pr. døgn pr. stang at fiske i karpesøen, og man kan desuden leje nogle ganske rimelige campingvogne eller småhytter for det dobbelte. Disse er med mulighed for både køleskab og lys, og der er bænke, natbelysning og meget andet fint ved søen. Toilet og badeforhold er også fine, og desuden findes en lille kiosk, hvor man kan købe diverse karpegrej. 4 km derfra ligger desuden et stort supermarked med alt, hvad hjertet begærer.

Fiskeriet
Jeg havde held med at lokke TV Midt-Vest med på turen, da de gerne ville have lidt store fisk med i 3. sæson af fiskeprogrammet ”Fangstgaranti”, så de hentede mig mandag morgen den 26. maj. 8 timers kørsel senere efter et stop ved grænsen var vi fremme og blev mødt af Christoffer, som var taget derned nogle timer før med en af mine fiskevenner, Mikkel.

De havde allerede rigget til og fiskede med 2 stænger hver. Nu skulle jeg bare have rigget til og have noget grej i vandet, men jeg blev forstyrret hele tiden af, at de havde fisk på! Christoffer og Mikkel havde ramt en massiv stime fisk og fik på en lille time 3 massive fisk på land, hvilket skabte alvorlig fiskefeber hos mig!

Læs hele Frank Sjøgreen artikel om Jaroslawski i Fiske Avisens juli-udgav, der kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller i abonnement her på siden.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse