find forsikring
find forsikring
jaws

JAWS råber vagt i gevær

Så er den gal igen, lyder det fra turbåden Jaws, der frygter for yderligere stramninger i øresundsfiskeriet efter torsk. 

Jeg har netop talt med en af mine svenske kollegaer, og fået en chokerende melding, om hvordan man agter at komme med yderligere stramninger for det rekreative fiskeri.

Den korte version er, at det rekreative fiskeri forbydes at fange torsk i januar, februar og marts måned, medens baglimit resten af året sættes til 6 torsk pr person dagligt…..

Sidste år blev de nye regelsæt stort set listet igennem, uden alle de berørte parter var blevet hørt. Efterfølgende har vi været i (hvad vi troede var en god dialog) med myndighederne, for at skabe bedre forståelse for både lystfiskerierhvervet og det rekreative fiskeri.
Som det ser ud nu, har vores bestræbelser været forgæves. Den løkke der blev lagt over vores hoved sidste år bliver strammet, og den bliver strammet hårdt.

Jeg har også været i tæt dialog med Danmarks Sportfiskerforbund, der i midten af juli måned sendte et brev til den daværende minister Espen Lunde Larsen. I brevet blev ministeren, og dermed ministeriet, gjort bekendt med, at indsejlingen for den samlede turbådsflåde i Øresund var nede med 38% det første halvår 2017. Det er et tal, som selv dem der frygtede det værste ikke ville have troet på i efteråret 2016. I samme brev fremgår det også, at ICES har vurderet, at der i 2018 ville være grundlag for at øge kvoten i den vestlige Østersø med 8%. Det blev naturligvis foreslået, at lystfiskeriet blev tilgodese med dette i baghovedet, samtidigt med at der blev fremsat forslag der kunne gavne torskebestanden.

Intet af hvad vi har gjort eller sagt har åbentbart efterladt noget indtryk hos hverken politikere eller embedsmænd. Man har fortsat ufortrødent derudaf, med skyklapper på, uden hverken at se til hverken højre eller venstre. For at understrege dette, behøver jeg blot at nævne, at svenskerne er de eneste der i øjeblikket er imod de nye stramninger, som det ser ud til snart bliver vedtaget. Det mindste man kunne forlange, er da at man modarbejder de nye regler. Uanset om de skulle blive vedtaget eller ej, kan man altid stemme nej, hvis man er imod et forslag.

Jeg er ikke konspiratoriker, men hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro der indgået politiske studehandler og lokumsaftaler. Endnu en sag der ikke ser godt ud for Miljø og Fødevarerministeriet. Måske havde man håbet at det ikke blev opdaget i år, før det var for sent, eller måske er man blot ligeglade med alle os der bliver berørt, fordi man ikke selv bliver berørt. Jeg er ikke ligeglad, og det er ikke fordi jeg bliver berørt af de nye stramninger. Nej, jeg er ikke ligeglad, fordi jeg syntes det er forkert.

Det er desværre blevet mere og mere normalt, at den enkelte skubber ansvaret fra sig, og lader andre om at træffe beslutningerne for sig. Den går ikke længere. Nu er det tid for alle der har interesse i lystfiskeriet til at give deres mening til kende. Sidste år blev vi hørt, men der blev åbenbart ikke råbt højt nok, så det er nu der skal trækkes i arbejdstøjet. Kom til tasterne, og lad os prøve at påvirke beslutningstagerne, medens det endnu er muligt.
Opslaget må meget gerne deles.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse