jan_krohn_dehli_8750g_93cm

Kæmpe havørred fra Falster tilmeldt som ny DK-rekord

Fiske Avisen har modtaget følgende fangstrapport på en kæmpe havørred fra Falster på hele 8.750 kg, 93 cm. Fisken er tilmeldt som ny Danmarks-rekord.

Hej Fiske Avisen
Jeg vil gerne tilmelde en havørred på 8,750 kg til Fenwick Cuppen og som ny dansk rekord på flue (kyst). Den 19. april skulle jeg og Jimmy have været til Rügen og trolle, men da vejret ikke var til det, besluttede vi at tage på kysten på Falster til et sted, hvor jeg har fisket en del, men ikke været de sidste 6-7 år. Da vi ankom så jeg fisk med det samme og fik kort efter en på ca. 2,5 kg. Men der mangler ca. 200 g på ryggen af den, da en sæl havde taget en god bid af den. Det blødte stadig – der kan man tale om ædeinstinkt. Kort efter gik adskillige havørreder i luften 100 meter ude, så sælen var der stadig.

Jeg fangede seks havørreder op til 1,5 kg, før jeg fik et rigtig godt hug på flue. En meget stor havørred viste sig i overfladen! Efter en rigtig god fight kunne jeg lande en havørred på 70 cm, som dog var noget tynd, selv om den var blank, så den fik lov at svømme videre. Derefter gik fiskeriet i stå, vi fik dog et par undermålere.

Efter at have ristet et par pølser på grillen var det ved at blive mørkt, så der skulle lige fiskes lidt mere. I første kast stoppede fluen brutalt og en stor fisk viste sig i overfladen. Da jeg mærkede de første hovedrusk vidste jeg, at der var en meget stor fisk. Jeg sagde til Jimmy, at hvis det var en blankfisk, var den på 8-9 kilo! Fisken gik tungt rundt uden at tage nogle vilde udløb, som de helt store altid gør. Da jeg efter 10 minutter så halen første gang, kunne jeg se at jeg havde ret med mit gæt på størrelsen af fisken. Jeg besluttede derfor at strande den og ikke tage den med nettet. Men der var en 20 cm høj kant ved standen, som den ikke ville over og den ville heller ikke lægge sig på siden. Men efter 10 minutter frem og tilbage langs kanten, fandt jeg en bølge, som tog den med op på land.

I lyset lå nu en blank havørred på 8,750 kg og 93 cm lang. Omkring livet målte den 48 cm. Jeg havde slået min PR /Danmarksrekord i kyst på flue med 350 g. Jeg vil gerne tilmelde den som Danmarksrekord på kystflue og til Fenwick Cuppen.
Venlig hilsen
Jan Krohn Dehli

Har du selv fanget en god havørred, så husk at tilmelde den vores Fenwick Cup!

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse