niels_alex_larsen_karpe

Karpefiskeri når isen bryder

Så nu står jeg og skuer ud på en halvt isfri sø med mit tornyster på ryggen, en stol under armen, og to stænger tilrigget. Og ikke så meget som en lille bitte fisk viser sig derude, for det er simpelthen stadig bidende koldt i vandet. Kun en blishøne ”båtter rundt” i sivene og snakker sit område af, så det kan høres helt ned i de sidste ”båthøns” rækker. Jo, og et par spurve er såmænd også kommet til syne og skvadrer og skræpper inde i busken ved siden af mig. Jeg flopper min mede-parasol op og folder min stol ud og begynder så at rigge mine stænger færdige med agn.

Dagen i forvejen har jeg rullet nogle strawberry pop-up´s, som er meget milde i lugt og smag og meget let farvede i rød. Dette er et af mine helt gamle tricks til et vand, hvor isen lige er sluppet og har givet succes igennem mange år. Den ene popper serverer jeg på en choddy, der fisker godt 7 cm over bunden og så en på mit gode gamle pop up rig på godt 20 cm, som ikke plejer at svigte. Den bliver fisket godt 4 cm over bunden.

Imens jeg hørte den opstemte blishøne i sivene over for mig, havde jeg gjort lidt grundfoder klar. Det er ganske simpelt en pose Expo foder, lidt Live System pellets, lidt rasp og CCmoores knuste hamp, og så min alle dages favorit-boilie fra CCMoore, nemlig Live System i Freezers version. Den har jeg har brugt igennem nogle år i det tidlige forår med stor succes. Boilierne har jeg lige hakket i blenderen, så jeg ikke får for store stykker i mit foder. Karperne spiser meget lidt, når vandet er så koldt. Du kan sagtens få dem til at æde voldsommere, men det kræver, at du fodrer langsomt op og starter i små mængder.

Læs hele Niels Alex Larsens artikel i april-udgaven af Fiske Avisen, som du kan købe hos din grejhandler, bladkiosk eller her på siden.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nyheder




Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader




Måske du har lyst til at læse