find forsikring
vildlaks_oester_hurup

Kystlaks fra Øster Hurup

Den seneste måneds sommervarme har sat lidt en stopper for laksefiskeriet i åerne, men så må man jo bare på kysten og hente dem, det gjorde Jacob Ove Jensen, skriver Den Danske Vildlaks på sin facebook-side.

I går aftes tog jeg turen til Øster Hurup for, at fiske fra den lille mole ved indsejlingen. Planen var at se, om der var ved at være makrel. Jeg valgte også at tage afsted, da jeg tænkte at vinden og der grå vejr, ville medvirke til at der ikke var så mange andre fiskere, og ganske rigtigt, var jeg alene denne aften.

Efter at have fanget en del hornfisk og fjæsing, får jeg et godt hug. Jeg kan ikke mærke nogen vægt endnu og tænkte, at det måtte være en fin makrel, da den tog lidt line, men pludselig kommer der et kæmpe plask i vandet, jeg undrer mig stadig over hvad det var. Herefter bliver mit hjul (jeg bruger til mole)
halvvejs tømt for line, da jeg kun har omkring en 100 meter på det. Jeg tænker, at jeg nok har en rigtig god havørred på, da fisken tager flere gode udløb og hjulet skriger. Jeg ser ikke fisken de første 5 minutter, da den går dybt.

Da jeg får den tæt på molen, begynder jeg at overveje, hvordan jeg dog skal få den lander da jeg er afsted uden net. Jeg beslutter mig for at tage chancen, på stensætningerne langs siden af molen, og udser mig et sted, hvor jeg kan nå en nogenlunde flad og tør sten, hvor jeg ville kunne nå vandet.

Langsomt får jeg arbejdet fisken hen, til mit planlagte landingsted. Der er gået en 10 minutter, og den er ved at være træt. Der går ydeligere 5 minutter, hvor den tager nogle mindre udløb,hver gang den kommer for tæt på mig, men jeg får tilsidst håndlandet den og mærker den største glædes rus jeg længe har fået under lystfiskeri!

Jeg vælger at denne fisk skal danne rammen om et, fantastisk måltid med hele familien i aften. Jeg tog hjem bagefter,at have taget lidt billeder og nydt øjeblikket, jeg var mættet og kunne ikke fiske mere!

Den blev taget på en nr. 4 scale, blå/alu, med str. 10 trekrog takket være “release connector”. Krogen sad virkelig godt og var aldrig røget.
 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse