find forsikring
jan-ljunggren

Ljunggren købt fri af SSK

Sjællands Småbådsfiskeklub, der er landets største, har efterhånden en bugnende pengetank, og på den nyligt afholdte generalforsamling blev det besluttet at bruge nogle af de mange rare penge til noget fornuftigt.


Bestyrelsen modtog flere forskellige forslag og har valgt at fokusere på initiativer, der kommer alle til gode og således ikke kun medlemmer af SSK.
Efter forhandlinger med Simrishamn Kommune og Marincenter syd, er det lykkedes at købe Jan Ljunggren fri i en måned, således at han kommer til Sjælland og er havnefoged i forskellige ”trollingvenlige” havne i en uge ad gangen.

Ordningen støttes endvidere med EU-midler, idet Simrishamn er den del af ”South Baltic Four Corners” der går ud på at markedsføre havne i den sydlige del af Østersøen fra den sydøstlige del af Skåne over Bornholm til Swinoujscie og Rügen.

Det har ikke været helt billigt at købe ham fri, men da han skal have betaling i svenske kroner, vil medlemmerne af SSK ikke mærke noget til ordningen i form af øget kontingent.

Der er afsat omkring kr. 75.000,- til hele projektet, og da det forventes at give overskud, er det besluttet at bruge disse penge til udsætning af laks i Øresund, idet vinterens fiskeri har vist, at der sagtens kan leve store laks i Sundet. Tænk blot på den store laks på mere end 15 kg, der blev taget på pirk fra en turbåd!
Ljunggren starter i Klintholm Havn, hvor han vil være omkring den nye rampe i industrihavnen for at råde og vejlede det faste personale på havnen om, hvorledes småbådsfiskerne får den bedste service.

Hele projektet starter i begyndelsen af april og slutter omkring den 1. maj, så Ljunggren kan være tilbage i Simrishamn til Simristræffet og kampen om Guldlaxen.

Efter Klintholm går turen til Skovshoved og Køge, og projektet afsluttes i industrihavnen i Rødvig. Rækkefølgen er valgt således, at alle får de bedste fiskemuligheder. Såfremt projektet bliver en succes, har SSK afsat midler til at gøre ordningen mere permanent.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse