havoerred-fiskeri

Lystfisker om fiskedød i Lillebælt: – Der er masser af havørreder

Lystfisker Jari Pedersen er ked af rygterne om fiskedød i Lillebælt blandt lystfiskerne, da han mener, der er fisk nok. For at bevise det tog han en journalist fra JydskeVestkysten med på fisketur ved Haderslev.

Lystfisker Jari Pedersen ved hvad han snakker om, når snakken går på fisk og lystfiskeri. Han har fisket hele sit liv og driver flere hjemmesider, herunder haderslevfjord.dk og campingogfiskeri.dk, og fisker det meste af året.
Han bliver derfor ked af rygterne om fiskedød i Lillebælt, da det holder lystfiskerne væk. Selv forstår han ikke grunden til rygterne, da der ifølge ham er masser af havørreder at fange i øjeblikket.
Alene de sidste tre uger har han langs kysten ved Haderslev fanget cirka 100 fisk og ofte 10-11 ørreder om dagen.
– Meget af det har jeg dokumenteret på YouTube. Ved Anslet var det ni. Ved Tomaj var det 7, forklarer Jari Pedersen til JV.

Journalist med på fisketur
For at komme med yderligere dokumentation for sin påstand, har Jari Pedersen inviteret en journalist fra JydskeVestkysten med på fisketur langs kysten ved Halk Strand. Her lover han, at han kan fange noget inden for bare tre timer.
Journalisten møder ham et par dage senere ved Halk Stand. Jari Pedersen går godt en kilometer langs stranden, til han finder et mørkt område. Han forklarer, at de mørke områder enten er fordybninger i bunden eller tangbælter, hvilket er steder, havørrederne typisk jager.
Jari Pedersen smider snøren og efter et par kast, er der som lovet en havørred på krogen.
– Der var den sgu, råber han til journalisten fra JV.

Sagens kerne
Rygterne og sagen udspringer sig af, at der hen over sommeren har været mange beretninger om døde fisk eller fisk, der ikke længere kan fanges i Lillebælt. Det har ifølge Jari fået en af de sidste bierhvervsfiskere i Aarøsund til at sælge sin kutter, fordi der ikke er noget at fiske efter i Lillebælt længere.
Den tanke er Jari Pedersen dog ikke med på.
– Mange tror, at fordi der var fisk at fange et bestemt sted, da de var børn, så er de der stadigvæk. Det er forkert. Fiskebestande flytter sig. Når bund- og strømforhold naturligt ændrer sig, så flytter fiskene også. Derfor handler det om at finde de steder, hvor fiskene er flyttet hen. For der er fisk nok, siger Jari Pedersen til JV.
Den 24. oktober bliver der holdt et stormøde i Aarøsund, som har til hensigt at fange politikernes opmærksomhed på problemet.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse