kamtjatka

Med fluestangen i rygsækken

Peter Norsker har igennem 25 år fisket med flue på flere spændende fiskedestinationer og har arbejdet som arrangør og turleder tidligere. Peter har i mange år haft et samarbejde med Penguin Travel og i år lancerer de sammen udvalgte fisketure til fluefiskere. Peter, som har fisket de fleste destinationer, og vil være turleder på de fleste rejser i 2012, beskriver her nogle af de oplevelser, han har haft ved disse spændende fiskevande. Peter har igennem en årrække også produceret fluestænger under eget navn og har et indgående kendskab til gear/udstyr samt fiskeri til denne type ture.

Kamtjatka Float trip
Vejret er ægte Indian Summer her i begyndelsen af september, en varm og klar dag på Kamchatkahalvøen 11 tidszoner fra Danmark. Vi er på Opala River, en klarvandet elv, som er perfekt til fluefiskeri. Vi er netop stoppet til frokost, som vores kvindelige kok har forberedt på raftbåden på vej nedstrøms, mens vi har fisket de gode partier af elven. Vi sætter klapbordet på og spiser laks, salat og kartofler samt pølse m.m.,  mens vi står i vores åndbare waders. Jeg tror ikke, jeg har fået en smukkere frokost på en fisketur med den store Opala-vulkan i baggrunden. Rundt omkring på øen kan vi se spor af bjørn i form af halvspiste laksekadavere i vandkanten samt spor af nogle ordentlige lapper i gruset.
Vores guide fortæller, at det er tid til at skifte vores sink tip-liner ud med flydeline, for vi skal tørfluefiske denne sektion af elven. På denne sektion deler elven sig ud i mindre strømme som et lille delta. Det er nemt at gå i elven, for der er grus på bunden, og de dybeste huller i disse kanaler befinder sig helt inde langs brinken i form af huller og dybe brinker i dybder på omkring en meter.

Nu skal vi fiske med museimitationer, og han beder os om at sætte de største tørfluer på som muligt. Jeg er lidt skeptisk og tror, det er et shownummer, så jeg beslutter mig for at følge en af guiderne, som har monteret sin fluestang med en stor museflue. Han går forsigtigt hen til et lille hul, som ligger helt ind til bredden. Herfra kaster han fluen op i det vilde græs (fluen har en enkeltkrog) og trækker den ned i hullet, så det siger plob! Intet sker.

Vi fisker videre, og ved det tredje hul i bredden tager en regnbue voldsomt fluen, og han lander en fin regnbue på ca. 1,7 kg. Jeg går opstrøms til raften og gør mig klar til at skifte line, da jeg ser en af fiskerne komme tilbage. Han fortæller, at han lige har se den største regnbue i sit liv, der tog hans flue i et hul ved brinken og hamrede nedstrøms med fluen for så at sprænge hans ganske kraftige forfang. Jeg kan se, at adrenalinen stadig pumper igennem kroppen på ham, og jeg forsøger febrilsk at få rullet flydelinen på hjulet.

Læs mere om Peter Norskers oplevelser med fluestangen fra bl.a. Grønland og Varzuga på Kolahalvøen i novemberudgaven af Fiske Avisen.

Besøg også Peter hjemmeside på: www.norsker.dk.
 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse