find forsikring
marine-stewardship-council-logo

Miljømærkede fisk på vej til forbrugerne

Forbrugerne kan i løbet af i år købe danske torsk, rødspætte og mørksej med et mærke, der viser, at fisken er fanget under hensyntagen til miljø og fiskeribestande, skriver FVM i en pressemeddelelse.

 
Dansk fiskeri går den miljørigtige vej og arbejder på at få danske fiskearter certificeret til at bære det internationalt anerkendte MSC-mærke. MSC står for Marine Stewardship Council og er et blåt mærke, som bæredygtige fiskerier kan sætte på det færdige produkt.

Det er allerede lykkedes at få certificeret danske fiskerier efter makrel, muslinger og sild. Og nu forventes det også, at udvalgte fiskerier efter de tre populære spisefisk torsk, rødspætte og mørksej kan få MSC-mærket i løbet af 2010.

Fødevareministeriet har støttet Danske Fiskeres Producent Organisation i arbejdet med miljømærkning til gavn for fiskeriet og forbrugerne. Organisationen har fået over to millioner kroner i støtte til blandt andet forundersøgelser om MSC-certificering af torsk, rødspætte og mørksej.
”Miljømærkning giver forbrugerne en bedre information om fiskeriet og giver fiskerne et ekstra incitament til at passe på naturen, når de fisker. Danmark er et af verdens største eksportlande af fisk, og derfor er det helt rigtigt, at dansk fiskeri satser på en international anerkendt mærkningsordning”, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen.

I alt er 61 fiskerier MSC-certificeret på verdensplan i dag. Heraf er fire fiskerier som nævnt danske – og tre yderligere er altså nu på vej.

Fakta
Marine Stewardship Council(MSC) er en privat uafhængig mærkningsordning for miljøvenligt og bæredygtigt fi-skeri, der blev etableret i 1997. MSC belønner bæredygtige fiskerier ved at give dem lov til at sætte det blå MSC-logo på det færdige produkt.
MSC bygger på tre kriterier.
– Fiskeriet skal udføres på en måde, der ikke fører til overfiskeri og nedfiskning.
– Fiskeriet skal udføres på en måde, der bevarer havets økosystem.
– Fiskeriet er underlagt et effektivt forvaltningssystem, der respekterer lokale, regionale og internationale love.

Del:
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Nyheder
træpillegrill
Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader

google-earth-fiske-guide

Google Earth Fiskeri

Fiske Klubben

Modtag produktnyheder, artikler, tilbud og rabatter direkte i indbakken.

Måske du har lyst til at læse
havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

Fjordfiskeri

Spaniens Sortstribede Monstre

setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul