forside

Novemberavisen er fyldt med spændende læsning!

November udgaven af Fiske Avisen af pakke til bristepunktet med spændende nyheder, specialartikler og sidste nyt fra vores mange lokalredaktører. November måneds udgave af Fiske Avisen kan findes i din  lokale grejbutik, bladkiosk eller erhverves om abonnement direkte hos os.

Nedenfor finder du et udvalg af noget af det spændende indhold:

Størcup – finalen
Tiden var, i oktober måned, kommet til at kåre den bedste størfisker i størcup 2015. Deltagerne i finalen, som blev afholdt i Blue Rock, havde alle været igennem og kvalificeret sig til finalen, via et af de otte indledende heats holdt i størsøer landet over. Finalen bød på hekstisk aktivitet og landing af flere kæmpe stører. Har du interesse i størfiskeriet er Mikkel Riis Christensen flotte beretning on finalen klart værd at læse.

Kystfluefiskeri – kom godt igang med kystfluefiskeriet
Er du interesseret i at prøve kræfter med det spændende fluefiskeri efter havørreder på de danske kyster, så kan det klart betale sig at erhverve sig november udgaven af Fiske Avisen. Her hjælper vores dygtige kystflueskribent, Morten Jensen, dig med at udvælge de parametrer du skal være opmærksom på, når du skal ud og erhverve dig dit første fluesæt til kystfiskeriet. Morten går grundigt til værks og giver mange dyrtkøbte erfaringer fra sig, som med sikkerhed vil stille dig bedre, når du begiver dig ind i grejjunglen.
Morten har ydermere allieret sig med dygtige Rune Westphal, som giver 10 gode råd til, hvordan du, som nybegynder, skal gribe fiskeriet på kysten an. Alt i alt en glimrende guide til valg af udstyr og plads for dit første kystflueeventyr og bestemt værd at læse.

Drømmefisk fra Lindenborg Å
Dygtige og erfarne å-fisker Per Bruun fanger mange og store havørreder – specielt nyder han at fiske langs Lindenborg Å.  En oktober dag var da heller ikke nogen undtagelse, for her lykkedes det Per at sætte krogene fra hans lille blink i mundhulen på en særdeles potent havørred. En Havørred af så absurde proportioner, som mange å-fiskere, hele deres liv, drømmer om at fange. Oplev Pers fantastiske historie og se billederne af den smukke fisk i november udgaven af Fiske Avisen.

Brakvandsgedder i knæhøjde
Mikkel Altman er en dygtig lystfisker, som i hans daglige virke sælger fiskegrej i Hunter House i København. Han mestrer mange forskellige former for fiskeri, men én type fiskeri står Mikkels lystfiskerhjerte ekstra nært – brakvandsfiskeriet efter gedder. Brakvandet omkring Stege rummer mange flere spændende pladser og store gedder, end dem mange stifter bekendskab med inde i Noret. I denne artikel kan du læse Mikkels approach til brakvandsfiskeriet på det lave vand udenfor Stege Nord, og dette sågar praktiseret som vadefiskeri fra land. Mikkel og hans fiskekammerater har haft fantastisk fiskeri her. Du kan i denne artikel læse om fiskeriet samt herigennem drage nytte af Mikkels mange erfaringer, hvis du selv skulle få blod på tanden. Artiklen er spændende  og helt klar værd at fordybe sig i. Hvem ved, måske dette skal være din nye passion?

3D-ekkoloddet – et stærkt våben for søfiskeren
Den dygtige søfisker og biolog, Mads Jyde, fra teamet Everything With Teeth, giver i november udgaven af Fiske Avisen et indgående indblik i 3D-ekkoloddets muligheder for søfiskeren, eller småbådfiskeren. Denne nye teknologi åbner helt nye muligheder  for at sætte dit fiskeri i system og nøjagtigt lokalisere rovfisk, byttefisk og strukturer på bunden. Du får nogle yderst værdigfulde værkstøjer til din ’fiskekasse’, ved at læse denne artikel – specielt nu, hvor ekkolodsmoduler med denne type teknologi har ramt et prisleje, hvor de fleste kan være med. 

Efterårets facetter
Fiske Avisen er stolte over at kunne præsentere den verdensberømte engelske karpefisker, som fast skribent for Avisen. Du vil, i de næste mange måneder, kunne læse Steves beretninger om foderstrategier, valg af grej, fremgangsmåder ved søen, samt rejseberetninger fra nogle af verdens mest lukrative karpevande. Du vil i løbet af sommeren 2016 også kunne læse om Steves første møde med karpefiskeriet i Danmark.
I hans første artikel kan du læse om efterårets fiskeri efter karper. Du får en masse af Steves guldkorn serveret på et sølvfad. Han gennemgår pladsvalg, valg af foderstrategi og valg af fiskemetoder til efterårets fiskeri. Alt i alt en fremragende artikel, som vil ruste dig til dit sene efterårsfiskeri. Steves artikel er spændende læsning, for dig som er nybegynder indenfor karpefiskeriet, dig som er erfaren karpefisker, og sågar også for dig, som måske ikke, endnu, er blevet bidt af denne type fiskeri. Alt i alt, klart læseværdig.


Bechmanns Brag – af en sæson på Storbælt
Det er med stor stolthed, at Fiske Avisen kan præsentere Brian Bechmann, som månedlig bidragsyder til hav- og småbådsfiskedivisionen af Fiske Avisen. Brians opdateringer fra områder omkring Storebælt, vil fremover kunne læses i Ask Peter Futtrups månedlige Havfiskeren.
For at præsentere Brian for de af jer, der  endnu ikke kender denne dygtige småbådsfisker, kan du derfor i november udgaven af Avisen læse udførligt om Brian Bechmanns 2015 på, og omkring Storebælt. Jeg kan garantere for bunker af tips til dit eget fiskeri, samt imponerende læsning om store flade, ørreder i hobetal og kæmpe torsk i bunkevis, ja sågar torsk over de 20 kilo.

Big mamas – fra La Gomera
De er dybt imponerende – havets helt store sværvægtere! Her er Marlinfamilien tydeligt repræsenteret iblandt de mest imponerende, og specielt de to helt store, den blå- og den sorte marlin. Op mod tonstunge muskelbundter med utrolig hastighed, hidsighed og udholdenhed er der disket op med, når man får kontakt til en af disse imponerende store og smukke skabninger. Der med andre ord, kridtet op til den helt store kamp. I november udgaven af Fiske Avisen kan du læse om Gorm Siiger og Bjarne Stål Rasmussen, som denne sommer oplevede spaktakulært fiskeri efter de blå kæmper, ombord på Søren Jensens biggame båd på La Gomera.
Et fiskeri i verdensklasse, som leverede blå marlins på stribe, med sågar hele tre blå marlins landet og genudsat på én og samme dag. Fiskene var bestemt heller ikke små og fisk op til 800 lbs må siges at være med en godkendt. Det fortæller en del om denne beretning, at de to danske lystfiskere blev døbt marlinkongerne, af de lokale.

 

I denne måneds Fiske Avisen er der også timevis af fremragende læsning om så forskellige emner som:
Sæsonafslutningen er tæt på, i alle de danske havørred og lakseåer, Klik-klak glas i put and taken, Storørred konkurrence i Simons put and take, DM i put and take – stillingen! Efterårspursch i ørredsøen, Oktoberfest på vandet (Havfiskeren), Hajforskning på Andørja (Havfiskeren), Norsker i Vestgrønland,  Nyt fra Fishing Zealand, Nyt fra DSF, Afslutning i GULP! Alive konkurrencen, Trollingfiskeren: Dansk Brakvands Cup 2015 og blåfinnede tunsats 2016, Mads Hussing: Problematik omkring østeruopæiske lystfiskere


 

 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse