find forsikring
laksefiskerietiskjerna

Ny bog om laksefiskeriet i Skjern Å

Gennem flere år har forfatteren, Nils Mogensen Svalebøg, studeret historien omkring Danmarks sidste vildlaks og fiskeriet i Skjern Å. Brikkerne er blevet samlet til et puslespil, som for første gang giver et perspektiveret, historisk billede af laksefiskeriet i Skjern Å fra vikingetiden til i dag.

I bogen "Laksefiskeri i Skjern Å" berettes om de kulturelle påvirkninger, som var ved at slå laksestammen ihjel – om naturgenopretningsprojektet og om vildlaksens redning. Forfatteren fortæller historien om de gamle kongelige laksegårde, og stridighederne omkring den eftertragtede laks.

Læseren får historien om, de første lystfiskere ved Skjern Å, fiskeriet under Anden Verdenskrig, og om den dag Dinesen tog Danmarks største laks i åen.

Fluefiskere vil finde inspiration i kapitlerne, hvor nutidens dygtigste danske laksefiskere fortæller og giver tips om moderne fluefiskeri med hightech grej og røber mønstrene på deres bedste storfangerfluer. – Fluer med liv, lavet af de sidste nye materialer.

Bogen er spækket med dokumentariske, flotte, spændende, historiske og nye billeder af natur, folk, fisk og af gamle og nye laksefluer. Ingen tvivl om bogen "Laksefiskeri i Skjern Å", vil blive en eftertragtet klassiker blandt lystfiskere, fluebindere og historisk interesserede.

Bogen er på 144 sider, den er i storformat, gennemillustreret i sort/hvid og farve og indbundet i hardcover.

"Laksefiskeri i Skjern Å" udkommer sidst i april 2010. Udsalgspris 299 kr.

Af oplaget vil de første 200 bøger være nummererede og signerede.

Bogens forfatter, Nils Mogensen Svalebøg, har tidligere skrevet klassikeren, "Langs Karup Å".

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse