find forsikring
lystfiskerguide_sydvestjylland

Ny lystfiskerguide til Sydvestjylland

Sydvestjyllands fiskevande forener kræfterne i ny fælles lystfiskerguide og onlineportal, der skal gøre det nemmere at få noget på krogen i nogle af Danmarks bedste fiskefarvande. Ud over den nye guide, der blandt andet løfter sløret for de lokales hemmelige fangststeder, kan man booke særlige fiskepakker med ophold og fiskekort direkte på den nye hjemmeside www.vildmedlaks.dk.

Sydvestjylland har udviklet en fælles lystfiskerguide og hjemmeside på ikke mindre end fire forskellige sprog. Indsatsen skal tiltrække flere fiskeinteresserede besøgende til regionen fra Danmark og udlandet. Under navnet ²Sportsfiskeri i Sydvestjylland² samles tips og tricks til lystfiskeri i det sydvestligste hjørne af Danmark. Brochuren giver en praktisk og overskuelig indgang til de bedste fangststeder i området og guider læseren rundt i den omfangsrige labyrint af åer, der snor sig gennem det sydvestjyske landskab.

Den nye hjemmeside www.vildmedlaks.dk giver desuden danske og udenlandske besøgende mulighed for direkte booking af fiskekort og en række specielle lystfiskerophold, der er tilpasset lystfiskernes behov for opbevaring af grej og madding.

Blandt guidens mange fangststeder er Ribe Å-systemet, der kan bryste sig af en lang række rekordfangster, herunder en ²kun² 95 centimeter lang, men hele 15,4 kilo tung havørred. I sportsfiskerkredse er Varde Å kendt som en af landets bedste lakse-vande. Den har i 2010 levet op til sit rygte, idet ikke mindre end 131 laks er blevet landet fra åens bredder, herunder en af de største laks nogensinde på en dansk fiskestang, der tvang vægtskiven op på hele 20,4 kilo. Med andre ord er der gode grunde til at efterlade madpakken derhjemme, hvis turen går til det sydvestjyske.

Om man er til fluefiskeri, ormefiskeri eller spinnefiskeri byder Sydvestjylland på ideelle muligheder for både lystfiskeren og den professionelle sportsfisker. De hyppigst forekomne fisk er laks, havørreder, bækørreder, regnbueørreder, stallinger og gedder. Hvis man er på jagt efter flotte havørreder, er et oplagt valg Vidå-systemet med Årnå, Grønå, Hvirlå, Sønderå, Terkelsbøl Å, Vidå, og Vindtved Kanal.

Den nye guide "Sportsfiskeri i Sydvestjylland" fås for 20 kroner hos de lokale turistkontorer og som gratis elektronisk udgave på hjemmesiden www.vildmedlaks.dk og på Facebook under www.facebook.com/Vildmedlaks. Både hjemmeside og brochure er i øvrigt tilgængelige på både, dansk, tysk, engelsk og hollandsk. Find mere information om oplevelser i regionen på www.sydvestjylland.com.
 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse