arresoe_fiskeri

Øresundskutterne i krise på grund af torskekvoter

De nye og stramme torskekvoter har medført at lystfiskerne svigter turbådene i Øresund, det skriver Helsingør Dagblad i dag.

Hos Elida Shippen vurderer ejer Peter Øllgaard, at rederiet de seneste måneder har haft en tilbagegang på 50% i lystfiskerture. Det er blandet andet de tyske turister, der udebliver.

– Vi er utroligt kede af det, men hovedet på sømmet er torskekvoterne. Vi har tidligere holdt møde med miljø- og fødevareminister Eben Lunde Larsen, der på det tidspunkt udviste stor forståelse og samarbejdsvilje overfor os. Nu er spørgsmålet bare, om han husker vores møde og sine løfter, når det her skal genforhandles i EU-regi til oktober. Og spørgsmålet er måske også, om Esben Lunde Larsen stadig er minister til den tid, siger Peter Øllgaard til avisen og fortsætter:
.
– I februar og marts, hvor torskekvoterne tilskriver, at hver lystfisker kun må fange to torsk, har vi haft en tilbagegang på vores fire skibe på omkring 50 procent.

– Det er så meget, så vi nu desværre må overveje at sælge et par af vores fire både, hvis vi kan, fortæller rederiejer Peter Øllgaard til Helsingør Dagblad.
 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse