ornereden2010

Ørneredekonkurrencen: 1. kast gav 1. plads

Sådan lød oplægget. Tilrettelægningen var som sædvanlig også i orden, men vejret kan desværre ikke planlægges. Dagen før havde solen skinnet fra en skyfri himmel, og havet ligget blank. Men på konkurrencedagen havde Vorherre valgt at sende en frisk østenvind mod den østvendte kyst – og det gjorde fiskeriet besværligt. Så der var liv i søen, men det var der heldigvis også under overfladen.

Da undertegnede ankom en time før konkurrencens slutning kunne Henrik Mejer fra ALF  fortælle, at der var fanget havørreder, hornfisk og fladfisk. Men at fluefiskerne måtte opgive fiskeriet pga. vejret.

På stranden under de bøgebeklædte skrænter lige ved Ørnerede-centret var der gang i både fisk og fiskere. Den nærmeste Paul Christiansen kunne præsentere en pæn pose skrubber. Han havde kort forinden haft besøg af den lokale avis. Netop som de dukkede op, var der træk i linerne, og Paul kunne kane en double ad skrubber op på stranden. Den største på 40 cm var stor nok til at tage andenpræmien for næststørste fisk. Historien gentog sig desværre ikke da Fiske Avisens udsendte gjorde sin entre.

Det var fladfiskenes og fladfiskernes dag. Stort set alle kunne præsentere en eller flere skrubber. Hvilket også gav lang kø ved indvejningen
Havørredfiskerne havde det svært – modvind, høj sø og meget tang kunne aflæses på fangsterne. Ja faktisk blev der kun taget en havørred over målet på 53cm. Den sikrede Johannes Mikkelsen sig i første kast kl.8.02 – 2 minutter efter konkurrencestart – inden vandet blev rigtig uroligt.

Præmiepuljen var rigtig stor, så mange gik tilfredse hjem. Ikke mindst Jan Stavnsbjerg, som lidt usædvanligt havde købt 2 deltagerbeviser for at kunne vinde flere præmier. Satsningen lykkedes med både 1. og 2. plads i fladfiskekonkurrencen.

Også junior jens Frederiksen blev belæsset med isenkram for en skrubbe på 29 cm.

Søren Tang Jørgensen fik den lidt specielle præmie, for den fisk der kom nærmest mindstemålet med en skrubbe på 25,5 cm.

Så alt i alt en fin dag på kysten syd for Århus.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse