rygstribet_pelamidestor

Otte tun fanget ved Skagen

Efter at landet i de seneste uger har været ramt af en mindre tun-feber, er der nu endelig fanget og dokumenteret en tun-art i danske farvande. I går d. 7/9-2010, fangede fisker Poul Tvilling Jensen 8 eksemplarer af arten rygstribet pelamide, Sarda sarda, i bundgarn ved Skagen, oplyser Fiskeatlas.dk.

Fiskene vejede 1-2 kg, men arten kan veje op til 6 kg. Fiskene blev solgt på auktionen i Skagen, men takket være Thomas Hansen fra Arne Jørgensen & Søn A/S lykkedes det at sikre et eksemplar til Danmarks nationale samling af naturhistoriske objekter – nemlig Statens Naturhistoriske Museum – nærmere bestemt Zoologisk Museum ved Københavns Universitet.

I fiskeatlassets database er der pt. 29 registreringer af rygstribet pelamide fra danske farvande. Den seneste er fra 1995, hvor et eksemplar blev fanget i Kattegat. De øvrige fangster er gjort mellem år 1900 og 1965, så det er ikke en fiskeart, der fanges ret ofte i vore farvande. Den er udbredt i store dele af Atlanterhavet og yngler i Middelhavet og ved Marokko.

I den seneste tid har fiskere og biologer set store mængder af springende hornfisk i det nordlige Øresund, og det har vakt minder og håb om, at det er store atlantiske tun, Thunnus thynnus, der er tilbage i Øresund.
Desværre er der endnu ikke fundet dokumentation i form af fotos, video eller fangster. Det tætteste vi kommer er fangsten af en mindre tun-art – formentligt en bugstribet bonit (Katsuwonus pelamis) – for en månedstid siden nord for Ven. Desværre blev denne fangst ikke sikkert artsbestemt, før den blev spist – et tilbagevendende problem med de små tun-arter i Danmark.

Læs mere på www.fiskeatlas.dk

Del:
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Nyheder
Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader

google-earth-fiske-guide

Google Earth Fiskeri

træpillegrill
Fiske Klubben

Modtag produktnyheder, artikler, tilbud og rabatter direkte i indbakken.

Måske du har lyst til at læse
havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

Fjordfiskeri

Spaniens Sortstribede Monstre

setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul