underomraader_torskefredning

Reglerne fortsætter i 2018: Max. fem torsk om dagen

Reglerne om, at du som lyst- eller fritidsfisker højst må tage fem torsk med i land om dagen, når du fisker i farvandene omkring store dele af Syd- og Østdanmark i den vestlige Østersø, gælder også i 2018. Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse. 

For at genoprette torskebestanden blev der fra nytår 2017 indført en øvre grænse for, hvor mange torsk lyst- og fritidsfiskere må tage med i land pr. dag, når de fisker i den vestlige Østersø. Området dækker alle farvande omkring Fyn, det østlige Sønderjylland, Østjylland og det meste af Sjælland og Bornholm. 

Reglerne betyder, at du som lyst- og fritidsfisker højst må tage 5 torsk pr. dag med i land. I perioden 1. februar til 31. marts må du dog højst tage 3 torsk pr. dag med i land. Reglerne gælder også, hvis du tager ud og fisker i området med en turbåd. Priserne for fisketegn ændres ikke ved årsskiftet, så det er stadig billigt at fange sine egne fisk. Held og lykke med at få hevet nytårstorsken sikkert i land, slutter ministeriet. 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse