mandalspremiere2011

Rigtig god premiere i Mandalselven

Laksefeberen blev kureret, og forventningerne blev indfriet allerede på premieredagen. Forholdene for laksene i elven var rigtig gode, og derfor blev fangsterne også gode. Vi skal lang tid tilbage for at finde et andet år, hvor der allerede fra starten har været så mange laks i elven. Vi har ikke oplevet det før.


Det var med store forventninger Finn og jeg havde set frem til dette års premiere i Mandalselven. Allerede tidligt i maj havde vi fået meldinger om, at der var set springende laks forskellige steder i elven, og det havde naturligvis ikke mindsket laksefeberen. Vi var inviteret til at deltage i opvarmningen og derefter overvære de første timers fiskeri i Haugefossen, der er en af elvens bedste høler.

I den sidste uge frem mod premieren var der faldet en hel del nedbør i det område, elven afvander. Det betød, at vandstanden var rigtig god, idet elven løb med omkring 150 m3/sek eller næsten fire gange mere end, hvad vi betegner som ”fin vandføring”. Den høje vandstand havde også virket som en lokkeflom, og laksene havde kvitteret ved at gå op i elven i stort antal.

Tirsdag den 31. maj ved middagstid forlod vi Hirtshals med Fjord Line´s hurtigfærge for to timer og femten minutter senere efter en stille og rolig overfart at køre i land i Kristiansand. Fra færgen er der kun ca. en halv times kørsel til vores hovedkvarter på Smeland. Efter udpakning, sengeredning m.v. blev grejet gjort klart, og så var vi klar.

Læs hele artiklen i det nye nummer af Fiske Avisen, som du kan købe hos din grejhandler, bladkiosk eller her på siden.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse