find forsikring
seatrout_open_efteraar_2011

Seatrout Open efterår 2011

Aldrig før har en Seatrout Open været afholdt i så flot vejr, og aldrig før har så mange lystfiskere fanget så få fisk.
Efter et par måneder med rimeligt sløjt havørredfiskeri ved de fynske kyster, var det spændende at se, hvordan det ville gå, når så mange erfarne og lokalkendte lystfiskere på samme tid fiskede målrettet efter netop havørreder. Vejrudsigten lovede pragtfuldt picnicvejr, men dårligt fiskevejr, nemlig sol fra morgen til aften og stort set ingen vind.


Fredag
Undtagelsesvis passede metrologernes forudsigelser på en prik. Vejret var fantastisk. Temperaturen var i top og enhver form for vind totalt fraværende. Fredag sidst på eftermiddagen var jeg forbi Go-Fishing. Der var ikke meget gang i indvejningen. Kun fire havørreder var kommet på vægten. Den største var på 2,15 kg. Man kunne dog fortælle, at der i Haderslev var indvejet en havørred på 3,5 kg, fanget i Kolding Fjord.

Efter disse nedslående oplysninger hentede jeg Finn Emiliussen, idet vi havde aftalt at køre en tur til Fyns Hoved for at fange vinderfisken der. Sådan skulle det ikke gå, men vi havde en pragtfuld aften. Indtil kl. 19 foregik fiskeriet i korte ærmer og helt uden så meget som et nap. Efter at have indtaget et par grillpølser og en pilsner fortsatte vi fiskeriet. Efterhånden som solen gik ned, så vi liv i vandet. Et par hundrede meter ude svømmede en lille flok marsvin forbi, og en halv snes havørreder med flere i pæn størrelse hoppede helt fri af vandet kun 25-30 m fra kysten, men bide ville de ikke. Hverken på flue, blink eller wobler.

Lørdag
Lørdag morgen, da det lysnede, var jeg på min favoritplads på Sydfyn. Vejret var fortsat flot. Det var rimeligt koldt, og der var ikke en vind til at lave krusninger på havoverfladen. Solen stod op, og som formiddagen gik, blev det dejligt lunt. Om der var fisk, ved jeg ikke, men jeg fangede og så absolut intet. Da madpakken var spist og kaffen drukket, kørte jeg hjem og opgav videre forsøg resten af weekenden.

Sidste konkurrencedag
Søndag over middag kørte jeg til Go-Fishing´s butik på Dalumvej for at være ved indvejningen de sidste par timer. Helt som forventet var der ikke indvejet ret mange havørreder, og gennemsnitsstørrelsen på top-10-havørrederne var ikke tilnærmelsesvis så stor som i forårets konkurrence.
Den sidste times tid før indvejningen sluttede, havde jeg lejlighed til at tale med en hel del af deltagerne i konkurrencen. Det var ganske mange, der ikke havde fanget så meget som en undermåler, selv om de virkeligt havde kæmpet for det. Som det mest positive kunne mange berette om havørreder, der havde vist sig i overfladen, medens de fiskede. Og det var fisk i alle størrelser, men kendetegnende var, at de ikke var til at lokke til at bide på noget som helst. Da klokken var 15, og indvejningen sluttede, var der indvejet 50 havørreder, så chancen for at vinde i lodtrækningen om rejsen til Grønland var væsentlig større end den plejer.

Vandpleje Fyn blev vinder
Inden præmieoverrækkelsen blev det oplyst, at der havde været 420 deltagere ved efterårets Seatrout Open. Sammenlagt med de 392, der deltog i forårets konkurrence, havde i alt 812 lystfiskere dystet om de mange flotte præmier. Nu er det sådan, at Go-Fishing sponserer 20 kr. pr. deltager til et formål, der gavner havørredfiskeriet. I år var det Vandpleje Fyn, der stod for tur, og formanden fik overrakt en check på 16.240 kr. Samtidig blev det oplyst, at Go-Fishing havde 38 jakker til medlemmerne af ”Grusbanden”, der bestemt også gør et meget stort arbejde i vandløbene for at frembringe gode gydepladser.

Sådan gik det
Havørreden på 3,5 kg, der blev fanget i Kolding Fjord fredag, holdt førstepladsen hele vejen hjem. Maciej Grodzki, Odense, der stod for fangsten, kan nu se frem til at skulle på fisketur til Bahamas i foråret 2012. Ca. 20 minutter før indvejningen sluttede, kom Benny Knudsen fra Faaborg med en havørred på 59,5 cm, der vejede 2,45 kg, og som var fanget kort forinden på et Boss blink ved Bøjden. Den gav andenpladsen, og Benny kunne sammen med havørreden hjembringe et Shimano kystspinnesæt til en værdi af over 10.000 kr. Peer Petersen løb med tredjepræmien for en havørred på 58 cm og 2,15 kg, efterfulgt af Lars Løve Lund, Århus, (56 cm – 1,98 kg), Rene Pedersen, (54,5 cm – 1,94 kg) og Jesper Nielsen, Odense, (54,5 cm – 1,9 kg). Syvendepladsen gik til Brian Ravnholt, Odense, der på fluen ”Magnus” havde fanget en havørred på 54 cm og 1,75 kg i Odense Kanal ved Nistedvej, efterfulgt af Lars Fabrin Andersen, Odense (51 cm – 1,65 kg), Jesper Christiansen, Odense, (53 cm – 1,65 kg) og Brian Børgesen, Odense, (51 cm – 1,60 kg).

Sidste præmie
På kortet, der viste fangststederne, fremgik det, at der var stor spredning denne gang. Kysten omkring Nyborg var helt klart det sted, der havde leveret flest havørreder til konkurrencen efterfulgt af Lillebæltskysten og Fyns Hoved. Kysten mellem Horne Land og Lundeborg var helt uden fangster. Efter at de dygtige lystfiskere havde modtaget deres præmier, var det tid til at finde konkurrencens heldigste. Lodtrækningspræmien var nemlig et ophold i GetAway Tour´s Camp North i Grønland ved bredden af elven med verdens bedste fjeldørredfiskeri. Da der kun var 40 sedler i posen, var chancerne rimeligt store. Da vejesedlen var trukket, ringede Henrik Breinholdt til det påførte mobilnummer. Få sekunder senere lød der et brøl bagest i forsamlingen, og der blev sat et par nye rekorder i højdespring på stedet. Espen Beck fra Svendborg havde indvejet en havørred på 47 cm og 1,1 kg, og det var hans indgang til en fiskeoplevelse i Grønland i sommeren 2012. For alle os, der ikke magtede at fange en af de 11 præmiegivende fisk, kommer chancen igen i 2012. Seatrout Open forår 2012 afholdes i dagene 13. til 15. april og efterår fra 5. til 7. oktober.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nyheder




Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader




Måske du har lyst til at læse