find forsikring
skjernaalystfiskerfestival

Skjern Å Lystfiskerfestival afholdes 26. – 27. maj 2018

Danske Skjern Å er i sandhed en lakseå i verdensklasse. Den største laks fanget i åen vejede 26,5 kilo, og hvert år fanges der laks i åen på op mod de 20 kilo eller over – mange landes på flue. I 2017 slog Skjern Å alle rekorder. Over 11 ton laks – 1600 laks med en gennemsnitsvægt på omkring seks kilo – blev fanget af lystfiskerne ved åen.

Det er ikke uden grund, at åen har fået sin egen festival, der afholdes hvert andet år og tiltrækker lystfiskere fra nær og fjern. Festivalen hedder, Skjern Å Lystfiskerfestival. Næste festival finder sted i weekenden den 26. og 27. maj 2018.
Det er tredje gang festivalen går i luften, og som vanligt foregår festivalen i de unikke og naturskønne omgivelser ved Skarrild.

Området vil summe af liv, når danske og international kendte fluekastere, fluebindere, kunstnere, knivmagere, grossister, grejhandlere og andet godtfolk mødes omkring den fælles passion – lystfiskeri.
Det sociale samvær er i højsædet og der blive garanteret stemning, i de store messetelte og i de tipier og telte, aktørerne møder op med.

Hele weekenden giver fantastiske fluekastere opvisning på kastebane og ved åen, blandt andet den legendariske guide og grejinnovator Henrik Mortensen. Der bliver gratis kastekurser med førende fluekastere, samt mulighed for selv at prøve de forskellige nye stænger.
Der bliver foredrag og workshops omkring fluefiskeri efter laks, omkring fluebinding og andet spændende.

Der bliver events ved sø og å. Fiskeskolen dukker op og byder børnene på fiskeri i put and take søen. Der blive mulighed for at prøve en tur i pontonbåd og meget mere.
Som noget nyt byder festivalen i 2018 på gratis laksefiskeri i Skjern Å på Lystfiskerforeningen af 1926s fiskevand ved Classonsborg. Det eneste der kræves er billet til festivalen, statens fisketegn og et laksetegn. Billetten til festivalen giver også ret til gratis campering på en mark ved festivalen.

Det bedste ved det hele: en billet til festivalen hele weekenden koster kun 100 kr.

I området er der gode indkøbsmuligheder, samt mulighed for overnatning i sommerhuse, på hoteller, i bed and breakfast og på campingpladser.

Skjern Å Lystfiskerfestival byder alle lystfiskere, lystfiskerturister og andre gæster velkomne. Sæt X i kalenderen allerede nu, og glæd dig til en weekend med laksefiskeri, festival og hygge.

Du kan læse mere om Skjern Å Lystfiskerfestival, aktørerne og overnatningsmuligheder på www.lystfiskerfestival.dk ligesom du kan følge med i, hvad der sker omkring festivalen på Facebooksiden: www.facebook.com/Lystfiskerfestival
 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse