find forsikring
smaabaadstraef_mariagerfjord

Småbådstræf i Mariager Fjord

Vejret den seneste halvandet uge har været noget broget med meget regn, torden og ind i mellem har solen kastet sine varme stråler mod den trængende befolkning som stadig har valgt at holde ferie i Danmark.

Vejret denne august morgen (11/8), var som taget ud af et eventyr, solen skinnede fra en skyfri himmel, vinden glimrede med sit fravær, der var stort set ikke en krusning på Mariager Fjord, der lå der i sin fulde pragt klar til at blive indtaget af gale lystfiskere i larmende motorbåde.

Klokken 07.00 var alle både sat i vandet, og der var kaldt samling til morgenkaffe, der var rundstykker med tandsmør og medbragt kaffe. Rigtigt hyggeligt start på en fisketur!

Ørreder og hornfisk var dagens bytte, og hvis der var nogle flade der ville lege med var de også velkommen.

Udenfor Vive Havn blev stængerne sat, nu skulle der dørges havørreder. De nyindkøbte sideplanner blev søsat to stk. på landsiden, som trak ind over det lave vand, der plejer jo at stå havørreder der.

Ålesæsonen starter den 16. august og er et højdepunkt for fritidsfiskeriet, så det er med at få de bedste pladser. Det betyder at man sætter bøjer ud, når man vil sætte sine ruser, så er den plads optaget.

Fiskeriet med sideplannere, der trækker 30 meter ud, kræver overblik i farvand med mange bøjer til ålefiskeri, der er ikke altid nemt at overholde de lovbefalet 75 meter til faststående fiskeredskaber, men vi prøvede! Det er som at køre slalom på ski, og ind i mellem går det galt. Ups, der var en bøje, så er det med at få halet grejet ind og få drejet væk.

Som tiden gik og solen stod og bagte fra en skyfri himmel og hovedet blev mere og mere rødt og trangen til væske trængte sig på, lød meldingerne over radioen, (der er kommunikation på kanal 72, som altid når vi er ude) fangst af hornfisk, jeg blev mere koncentreret med mit fiskeri og med at fiske så tæt på land som muligt og forsætte mit slalom løb mellem bøjerne, men fiskerieet var ikke på min side i dag. Jeg havde en klemme der blev udløst på sideplanner men ikke mere.

Kl.14.00 skulle vi være inde, hvor de fangede fisk skulle beundres og der var sponsoreret tre stk gaver som kunne uddeles som præmier. En stor tak for gaverne til Erik og Preben.

Resultatet af dagens tur var:
Første præmie. John Jensen – havørred 1.3 kg 
Anden præmie. Carl Åge Christiansen – havørred 1.25kg
Tredje præmie. Simon Madsen – hornfisk 0,345 kg
Derudover fik flere deltagere mindre hornfisk.
Alt i alt en dejlig dag på vandet sammen med ligesindede mennesker med en interesse for natur, fiskeri, og socialt samvær.

Referent.
Bent Gadegaard og John Jensen
Se mere på http://www.smaabaadsfiskeri.dk.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nyheder




Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader




Måske du har lyst til at læse