jesper_larsen_pighaj

Snigpremiere på Småbådsfiskeren

Mit navn er Jesper S. H. Larsen, og jeg er født og opvokset i havnebyen Gilleleje, hvor der er højt til himlen, og hvor luften er havfrisk. Dog bor jeg i dag i en lille landsby syv km inde i landet, så der er kun 10 minutter til rampen i Gilleleje.

Livet ved og på havet startede allerede i en alder af 3-4 år, hvor jeg kom med på havet, da min farfar var kystfisker med weekendhjælp fra min far. Fiskeriet foregik fra en lille strandjolle med garn og ruser, og noget, jeg virkelig nød, var, når farfar lavede pirketure med håndline. Kystfiskeriet og molefiskeriet kom ind i billedet, og så tog det fart. Ungdomsskolen og lystfiskerholdet kom til at betyde en stor del i mit lystfiskerliv, hvor den stod på grejfremstilling m.m.

Men når man opvokser i en havneby, er det klart, at man som knægt også drømmer om et liv på det store hav om bord på en kutter, så dette måtte jeg bare prøve. Jeg sejlede med et par trawlere i nogle år og har selv haft en garnbåd og en lille hæktrawler. Men lad os bare sige, at det var ikke lige min hylde. Dog har disse 4-5 år i fiskerierhvervet givet en meget stor viden om havet og livet på det.

Efterfølgende blev mit havfiskeri dyrket fra klubbåde, inden jeg selv købte og ombyggede en stor jolle fra bunden til rendyrket fiskemaskine, og så blev der travlt. Øresund og Kattegat blev besøgt hyppigt, og jeg havde denne båd i et årstid, inden jeg besluttede mig for at anskaffe en fabriksny Warrior 165. Det har nu i nogle år været båden, som har bragt mig rundt på diverse ture i hele Danmark, lige fra Østersøen og til Skagen.

Jeg bruger meget tid med snuden i div. bøger om havet og biologien samt mange timers søgen på nettet efter ny info om fiskeri, teknik m.v., som efterfølgende giver nogle timer i fiskerummet, hvor de mest spektakulære forfang bliver fremstillet for efterfølgende at blive testet om bord i Warrior’en ude på det salte hav.

Bag fiskenørden

Det er klart, at når man er hardcore fiskenørd og familiefar, så er man nødt til at havde en forstående familie bag sig, og her er jeg meget privilegeret, da min hustru, Mette, har en vis forståelse for min lidenskab, blot hun ikke skal med ud på de vilde vover!

Mine to skønne piger er i dag vilde med hestesport, så når der er stævner m.m., er jeg med her. Dog kan de godt lokkes med ud på vandet, når der ikke lige er en hest, som skal passes. Og så vil de helst en tur på søen efter gedder, hvor de giver den gas, og ofte får farmand baghjul!

Min største passion er havfiskeriet og udviklingen inden for dette. Om det er en ½-kilos makrel i sundet eller en kæmpe skreitorsk i Nordnorge, er glæden ved fangsten næsten den samme. Og det er det vigtige for mig. Glæden i selve fiskeriet – også selvom det er andre, som fanger den flotte fisk.

Derfor blev jeg rigtig glad, da jeg snakkede med Christen Stenild her fra Fiske Avisen omkring muligheden for at lave en småbådsside i avisen. Den kommer primært til at omhandle alle emner inden for dansk havfiskeri i kategorierne pirke- mede- og vragfiskeri fra småbåd.

Jeg ser virkelig frem til denne udfordring og glæder mig til at bidrage til, at man kan få endnu flere oplevelser ude på det blå.

På gensyn Jesper Larsen.

Del:
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Nyheder
træpillegrill
Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader

google-earth-fiske-guide

Google Earth Fiskeri
Fiske Klubben

Modtag produktnyheder, artikler, tilbud og rabatter direkte i indbakken.

Måske du har lyst til at læse
havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

Fjordfiskeri

Spaniens Sortstribede Monstre

setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul