soenderjyskeorreddage2012_jan-nielsen_5_09kg

Sønderjyske Ørreddage over alle forventninger

Det vides ikke i skrivende stund, hvor mange deltagere, der har været til konkurrencen, men Kim Hermann fra Ørredfonden regner med en rigtig pæn deltagelse. Men især glædede han sig over den pæne række af indvejede fisk både lørdag aften og søndag eftermiddag. Men ved indvejningen og præmieoverrækkelsen søndag eftermiddag på Sønderborg Vandrerhjem var der mødt omkring 75 personer op, så meget kunne tyde på et forholdsvis højt deltagerantal.

Allerede om lørdagen så det lovende ud, idet der blev indvejet to havørreder over 4 kilo, hvilket det efterhånden er en del år siden er sket sidst. Vel at mærke havørreder fra kysten!

De seneste år har det været en havørred fra en af de sønderjyske åer, der er løbet med førstepræmien, og således gik det også i år. Søndag eftermiddag kom der lige en havørred, der var nogle hundrede gram større end den største fra indvejningen lørdag, og den var netop fanget i Gelså-systemet.
Der konkurreredes i fem klasser, og vinder i havørredklassen blev Jan Nielsen med havørred på 5,09 kilo fra Gelså. 2. pladsen gik til Martin Jensen for havørred på 4,67 kilo fra Hørup Hav, og 3. pladsen gik til Thomas Thomsen for havørred på 4,34 kilo fanget ved Skelde på Broagerland.

Bækørrederne var fåtallige i år og ikke specielt store. Førstepladsen gik til Poul Schramm for bækørred på 835 gram fra Gelså.

Og i torskeklassen var fiskene heller ikke specielt store, idet Martin Køhl kunne indtage førstepladsen med en torsk på ”blot” 1,12 kilo fanget ved Sønderborg.

I alt kunne der godkendes 33 fisk, hvilket i sig selv er flot. Derudover ved man, at der er fanget en del fisk, som enten ikke kunne overholde mindstemålene for de respektive fisk, eller også kunne de ikke over holde den konditionsfaktor, der er sat for visse af fiskearterne.

Ud over de nævnte fisk kunne der også konkurreres om præmier for gedde og regnbueørred. Men disse to var ikke repræsenteret ved indvejningen.
Efter præmieoverrækkelsen kunne Kim Hermann fortælle, at man fra Sønderjysk Ørredfonds side har valgt at donere kr. 15.000 til foreningen ”Als Stenrev”, der er dannet med henblik på at fremme udlægningen af nye stenrev i farvandet omkring Als for at fremme opvækstmulighederne for flere fisk i lokalområdet.

Del:
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Nyheder
Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader

google-earth-fiske-guide

Google Earth Fiskeri

træpillegrill
Fiske Klubben

Modtag produktnyheder, artikler, tilbud og rabatter direkte i indbakken.

Måske du har lyst til at læse
havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

Fjordfiskeri

Spaniens Sortstribede Monstre

setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul