Specimenåret 2013

specimen_aaret2013

Nytåret markerer både begyndelse og afslutning. For lystfiskeren er det tid til at se tilbage på året, der er gået og se frem mod kommende fiskeeventyr. Her giver vi dig et indblik i vores overvejelser for det kommende års fiskeri.

Starten på et nyt år efterfølges ofte af et behov for ændringer. Mange kigger tilbage på det forgangne år og gør status. Derefter ses der forhåbningsfuldt frem mod det kommende år, og nye planer bliver lagt, målsætninger sat og justeringer foretaget. Traditionelle nytårsforsætter handler ofte om at tabe sig, kvitte smøgerne eller spise sundere. Lystfiskeri er for os og mange af Fiske Avisens læsere en livsstil, og derfor bruger vi også årets afslutning til at stoppe op, gøre status og kigge fremad.

Den nye vej
For det meste har vores tidligere planlægninger af fiskeårene været meget lig dem, der blev gjort året før. Dog har der været naturlige ændringer som følge af den udvikling, vi har gennemgået i løbet af året. De sidste mange år har vores tilgang mest kunnet defineres som allround eller cupfiskeri forstået på den måde, at vi har prøvet at fange hæderlige fisk inden for de arter, der gør sig gældende i de to ferske specimenkonkurrencer.

Årets første måneder har været brugt på aborrer og gedder, marts og april på rimter, april og maj på karusser, maj og juni på brasener og sudere, juni-september på karper og hvad der ellers bød sig, oktober på aborrer igen og november og december på gedder, aborrer og skaller. Alt i alt fiskeri efter omkring ti arter i løbet af året.

Sådan er det foregået siden år 2000, men ved indgangen af sidste år følte vi, at det var på tide med et nyt koncept. Vores PR-lister så efterhånden ganske fornuftige ud, og det var blevet sværere og sværere at tilføje nye fisk til dem. Samtidig følte vi, at vores fiskeri blev lidt ufokuseret, når vi skulle nå at fange en præsentabel fisk inden for hver art i løbet af året.

Dette faktum gjorde også, at vi aldrig kom ind i en længerevarende rytme, da vi nærmest hver måned skulle ”sadle grejet om” til en ny type fiskeri. Specielt i foråret, hvor vi har gjort meget ud af at time vores fiskeri op til de forskellige arters gydning, har vi set i bakspejlet ofte stresset rundt fra art til art for at kunne nå det hele. Det kan måske virke fjollet, men det er umiddelbart en følelse, som vi flere gange i løbet af de sidste år har drøftet med andre specimenfiskere, der kunne nikke genkendende til følelsen af, at det er svært at fiske efter alle arter på én gang.

Fokus-arter
Derfor begyndte vi at snakke om, at det måske kunne være en ide at ændre vores tilgang fra allround fiskeri til fokus-art fiskeri, hvor vi i et eller flere år fokuserede 100 % på få arter. I stedet for at skyde med spredehagl efter alle ti arter ville vi rette sigtekornet mod et par specifikke arter. Dette ville forhåbentligt betyde, at vi kunne komme i kontakt med nogle rigtig store eksemplarer inden for den enkelte art. Samtidig ville den fuldkomne dedikation til en enkelt art i en længere periode give hele fiskeriet en bedre sammenhæng, rytme og charme og åbne for muligheden for virkelig at gå i detaljer med de enkelte dele af fiskeriet. Det lød til at være det rigtige træk for os!

Læs hele artiklen i Fiske Avisens februar-udgave, der kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller her på siden.

Rapala Glidin’ Rap 6-pack Jerkbait – Spar kr. 511,- TILBUD 258,-

Del:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Nyheder
Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader

google-earth-fiske-guide

Google Earth Fiskeri

Fiske Klubben

Modtag produktnyheder, artikler, tilbud og rabatter direkte i indbakken.

Måske du har lyst til at læse

havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

Fjordfiskeri

Spaniens Sortstribede Monstre

setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul