find forsikring
lasse_hojrup_brasen

Specimenfiskeriet i de kommende måneder

Vi går en lysere og varmere tid i møde, og når vinteren definitivt har sluppet sit greb om fiskevandene, åbner der sig en verden af muligheder. Læs herunder, hvor meget sjovt fiskeri de næste tre måneder byder på.

Afslutning på rimterne
Nogle år gyder rimterne allerede i slutningen af marts, men starten af april plejer at være primetime for rimternes gydetræk i åerne. Det er et fascinerende syn at komme helt tæt på fiskene i de små åer. Har der i en kortere periode ikke været nedbør, kan vandet klare helt op og det er muligt at se store stimer fisk trække opstrøms med forplantning som øverste dagsorden.

Rimterne kan til tider være svære at fange under gydetrækket, men er dog en forholdsvis taknemmelig fisk. Får du præsenteret en orm, et stykke brød, et bundt maddiker eller måske en flue for dem, kan du have et underholdende fiskeri. Lad det være sagt med det samme: Rimten er ikke nogen superfighter, men at kroge en tung, hovedrystende fisk i strømvand efter en fiskefattig vinter er nu heller ikke at foragte. Det gælder om at lokalisere stimerne og derefter være forsigtig, så du ikke skræmmer fiskene op- eller nedstrøms. Sker dette, må du bevæge dig videre i søgen efter nye fisk.

Nyd forårsscenariet ved åen, der i denne tid forandrer sig utroligt meget. Den ene dag er landskabet gråt, koldt og vinterlignende, mens du andre dage må smide jakken på grund af den høje sol og de milde vinde. De omskiftelige vejrforhold i denne periode er også med til at diktere hvilke fiskemetoder, der er givtige. Når åen er høj og uklar, foretrækker vi quiverfiskeriet, hvor fiskene får tid til at finde agnen. Er vandet klart, kan fiskene lettere se agnen, og her kan det bedre betale sig at bruge flåd. Husk at respektere det faktum, at rimterne er på gydetræk, hvilket fordrer, at de behandles respektfuldt og genudsættes.

Læs hele artiklen i april-udgaven af Fiske Avisen, som kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller her på siden.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse